Пълна промяна на малкото жилище - Пространство без граници

Собственик на малко жилище сте? Но копнеете за пространство? Не се отчайвайте! Отделете време да разгледате следващите съвети и предложения и току-виж сте получили инспирация да промените интериора вкъщи ;)

Използвайте еднородно подово покритие, изберете един цвят за стените в помещенията. По този начин ще можете да обедините пространството посредством текстури, багри и стил.

Височината също помага на малкото жилище да изглежда по-голямо. А за да уеличите визуално височината, специалистите съветват да подберете за тавана покритие или боя в най-малко един тон по-светъл от този на стените. Друг чудесен вариант са рисунките върху него - като например облаци.
Ако височината в помещението е по-ниска от стандартната, не подбирайте тежки, висящи полилеи и масивни осветителни тела. Заложете на вградените такива, както и на високите лампи с абажури, поставени в ъглите на стаята.
Откажете се от излишната орнаментика, от тежкия декор - дебели, богато изрисувани килими, кадифени драпировки, плътни завеси, масивни аксесоари...
Не превръщайте дома с в музей, където навсякъде са наслагани вазички, снимки, сервизчета и други свидни вещи. Придържайте се към минимализма.
Подбирайте мултифункционални мебели, хармониращи си с цвета на пода и стените, а понякога е добре дори да бъдат в един цвят. Дивани с вградени до тях масичка, шкаф, та дори и ниска етажерка...

Огледалата - не ги пренерегвайте! Те са в състояние визуално да увеличат пространството на жилището. Например гардероб с огледални врати.
Ниски мебели в светли цветове - чудесен избор за малкото жилище.

Под на 2 или 3 нива - прекрасно решение. Още повече, ако под нивата има оставено свободно пространство с вратички, в което да приберете вещите си.

Организирайте подредбата на мебелите така, че стаята да бъде 2 в едно - например хол и кухня.

Ако сте харесали голям диван или холова гарнитура, подберете масичка със стъклен плот към него. Тежките дървени маси с орнаментика или дърворезба безспорно са красиви, но в никакъв случай не допринасят за визуалното разширяване пространството в жилището.

Гардероби с вратички от матирани стъкла и вътрешно осветление - удобно, функционално и красиво.

За стаята на детето перфектен вариант са комплексните модули, осигуряващи място за прибиране на вещите, кътове за учение, отдих и забавление .

Тормозите се, че нямате възможност да си осигурите работен кът? Погледнете следващите идеи - това е Вашето 'тайно' местенце:

Двойните етажерки без гръб са друг идеален избор за малките жилища. Мултифункционални, те могат както да бъдат в ролята на своеобразна секция, така и в модул, разделящ помещението на 2 зони. При това - без да го 'затварят'.

Ако спалнята е съвсем малка - обзаведете я максимум в 2 основни цвята. Заложете на декоративните стени от стъкло - ще се изненадате от ефекта.

Идеалният стил за обзавеждане на малкото жилище е 'японският'. Семплост, красота, функционалност и естетика!
 
Триизимерните рисунки или фототапети на стената - Воала! Пространството в помещението вече не знае граници!

И разбира се, банята:
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign