Изпитани домашни рецепти за избелване на зъбите

Красивата усмивка е задължителна за всяка уважаваща себе си жена, особено когато ежедневието й е изпълнено с много контакти с хора, бизнес-партньори, колеги, приятели...

Съвременната стоматология вече предлага ефикасни методи за избелване на зъби, които обаче засега все още не са евтини. Затова Ви предлагаме няколко изпитани рецепти за избелване на зъбите в домашни условия.
  • Смесете една лъжичка фина сол с лъжичка мед и търкайте зъбите си веднъж седмично. Тази процедура е полезна и срещу зъбен камък.
  • Веднъж седмично третирайте зъбите със сода бикарбонат, но не прибягвайте до тази процедура повече от веднъж на 7 дни и не я правете твърде продължително, тъй като можете да увредите емайла на зъбите.
  • Изстискайте сока от един лимон и добавете равно количество вода. Потопете четката за зъби, за да поеме от сместа. Търкайте зъбите с нея, а след това може да жабурите с течността. Тази процедура извършвайте сутрин или вечер.
  • Сутрин след ставане можете да жабурите устата със смес от една лъжичка зехтин. Той разяжда наслагванията по зъбите и създава около тях тънка предпазна обвивка, която не позволява полепването на вредни за белия цвят на зъбите частици.

Ако обаче тези трикове не помогнат, вече е добре да се обърнете за помощ към личния си стоматолог. Тъй като жълтия цвят на зъбите ви може да ви се предава по наследство и тогава само професионалното избелване ще ви осигури бели и бляскави зъбки.

Ако вече сте се подложили на такава процедура, добре е да избягвате цигарите и кафето, тъй като те са главните виновници за пожълтяването на зъбите.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign