Женския имидж от гледна точка на Астрологията

Какво знаете за астрологичния си имидж? През Пролетта винаги желаем да ни се случи нещо ново - било то в личния живот или в кариерата. Нови приятели, нова любов, пътешествия, срещи... Възможно ли е да не обновим поне с нещичко гардероба си? Все пак именно 'по дрехите посрещат". Имиджът ни е това, което ни прави неповторими и запомнящи се. Астрологията е натрупала богати знания относно отношението на различните зодиакални знаци към цветовете, текстурата на материалите, аксесоарите и украшенията. Подчертавайки специфичните особености на своя знак посредством облеклото, Вие засилвате космическия резонанс и привличате щастието и късмета към себе си.

Огнена стихия

Ако Слънцето в момента на Вашето раждане е било в знака Овен, Лъв или Стрелец, то Вие се отнасяте към огнената стихия.
Особеностите на Вашия имидж: независимост, сексуалност, провокация. Горди жени, прекрасно осъзнаващи собствената си значимост. Обичат да подчертават предимствата на фигурата си и са добре поддържани. Грижат се за себе си.

Гардероб: Последните модни тенденции намират своето място в гардероба на жената - Огън. Основна особеност на тоалетите - впечатляващи, ярки, скъпи. "Огнената" жена принадлежи към висшата клса и това определено се вижда според начина, по който се облича. Обожава луксозните платове като атлас, кадифе, коприна...

Цветове: алено червено, кърваво червено, малиново, жълто, оранжево, златно, тъмно вишняво.

Дамите Овен предпочитат ярките, наситени цветове. Лъвиците са по-консервативни в избора си на дрехи, но затова пък се отличават с добрия си вкус. Те по правило имат природна дарба веднага да преценят (често пъти само с един поглед) какво им отива и какво не.
Жените Стрелец се стремят да се обличат по последна мода, най-добре в маркови дрехи, желателно - скъпи.

Аксесоари: бляскави, скъпи, масивни, желателно златни. Това могат да бъдат обеци, колиета, гривни, пръстени и т.н.

Прическа: "Огнената" лейди предпочита обемната прическа. За тази цел те често прибягват и до допълнително удължаване на косата, кичури, опашки и прочее.
Рядкост са жените Огън, които са с блед, 'бозав' цвят на косата.

Макияж: Предизвикателен, секси, но в никакъв случай вулгарен! Жената Огън обича да подчертава устните си, използвайки ярки сочни нюанси червила и блестящи гланцове.

Стил: Escada, Hermes, Versace

Въздушна стихия

Ако Слънцето в момента на Вашето раждане е било в знак Близнаци, Везни или Водолей, то Вие се отнасяте към въздушната стихия. Особености на 'въздушните' хора: младолики (приличат на тийнейджъри ), подвижност, нетърпеливост, интелигентност, общуват с лекота, начетеност, любознателност, независимост.

Разцветки: пъстри, разноцветни, пастелни, сребристи, а така също и синьо-зелено (само за Водолея)

Близнаците имат най-общирния и разнообразен гардероб. Работата е там, че настроението им е много променливо, а това (понякога) води и до неколкократно преобличане на ден. В техния гардероб ще намерите дрехи от всички стилове. Облеклото за тях е начин да покажат на околните вътрешните си чувства в конкретния момент - маска, роля... Ето защо може да Ви се струва, че всеки ден говорите с различна жена, на практика трудно е да се наситите да общувате с Близнаци.

Везните са склонни към изисканост в облеклото. Дамите, представителки на този знак обичат да украсяват деловите костюми с леки, феерични шалове или кърпи, придавайки на иначе скучния тоалет женственост и финес. Що се отнася до цветовете, Везните обичат нежните краски, пастелно-розовото, бледо-синьото, свежо зеленото... а изключителна тяхна слабост са оригиналните оттенъци. Главният девиз на дамата Везни - елегантност и очарователност. И трябва да кажем, че на тях безспорно им се отдава - дори с "подръчни" материали и минимално количество аксесоари и накити.

Водолеят има най-специфичния вкус от всички въздушни знаци. Привлича го всичко странно, впечатляващо и необикновено, контрастното и ултрамодерното. Харесва им и да изразяват себе си и да привличат вниманието по нестандартни начини. Най-важното за тези хора е максимално да дадат облик на своята индивидуалност. От тъканите предпочитат синтетиката, но има и представителки, 'залитащи' по коприната.

Аксесоари: Накити от дърво, всевъзможни етно-украшения. Но така също не са изключени и много по-елегантните аксесоари във вид на оригинални медальони, колиета и гривни. Тяхна слабост са аксесоарите и украшенията, носещи духа на друго време и далечни страни.

Прическа: Трябва да намерите златната среда - тази между оригиналността и вкуса. Косите на 'въздушните' представителки рядко не са боядисани. Те обичат промените и често пъти сменят изцяло стайлинга си. Харесват им фините, преливащи се кичури.

Макияжът: дискретен  и елегантен, в пастелни тонове. Изключение тук правят Близнаците, които понякога се улисват в 'боичките'. Използвайте блясък за устни вместо червило, нежни ружове в топли, розовеещи краски. Като цяло стремете се да оставите усещането за свежест и естественост, все едно току-що сте показали главица от росно цвете.

Стил: Benetton, Gucci, Ungaro

Водна стихия

Ако Слънцето в момента на Вашето раждане е било в знак Рак, Скорпион или Риби, то Вие се отнасяте към водната стихия.
Имиджът на 'водната' жена: загадъчна, чувствителна, магнетична, мистична, съблазнителна, романтична, нежна, поетична, страстна.

Цветове: всички оттенъци на синьото (от най-бледото до цвета на нощно небе), бяло и бледо-сребристо (перлено).

Гардероб: ключовата дума за "водния" гардероб е - романтичност. При Скорпионите тя е примесена с голяма доза сексапил и чувственост.
Жената "Вода" с желание облича рокли, които предпочита пред панталони или дънки. Роклите ѝ са с дантели, волани, къдри, камъни, мъниста, кристали... Полите предпочита да бъдат широки, летящи. Съчетава облеклото си с изящни сандалети или обувки на висок ток.

Раците обичат многослойните одежди, натуралните материали, добре 'дишащите' като лен, вълна, памук, коприна. Нежната и чувствителна натура на Рака може да реагира негативно на изкуствения, синтетичен материал. Обикновео Раците предпочитат свободните, лежерни кройки и семплите костюми.

Скорпион - дамите Скорпион обожават прилепналите по тялото тоалети, дълбоките деколтета, обувките с висок ток. От цветовете любими са им черното и червеното, което често пъти е и предпочитаното от тях съчетание.

Рибите обичат меките, копринени, ефирно обвиващи се около тялото тоалети. За романтична среща изберете розово-бежово, синьо, тъмно-зелено или преливащи се цветове за облеклото. Отиват Ви нежните, дълбоки оттенъци. Виолетовото и цвета на морски вълни са класически цветове за Рибите.

Аксесоари: към 'водния' гардероб отиват изящни, миниатюрни аксесоари (часовници на верижка, висулки под формата на цвете или сърчице). Украшенията трябва да бъдат дискретни, по-скоро имащи символично или мистично значение.

Прическа: Леките, свободно падащи, 'въздушни' вълни придават на лицето Ви неповторимо очарование. Послушайте интуицията си и Вашата фантазия ще Ви позволи да се преобразите в подходящия за Вас образ, а именно - на романтичната, деликатна жена.

Макияж: "Водният" макияж е smoky eyes в стил от началото на ХХ век. Устните Ви трябва да изглеждат като че ли току-що сте похапнали сочни горски ягоди. В никакъв случай не използвайте молив, с който отчетливо да контурирате устните си - жената "Вода" бе обича еднозначността. Нейната стихия е размитост и мъглявина във всичко!

Стил: Nina Ricci, Chloe, Giorgio Armani


Земна стихия

Ако Слънцето в момента на Вашето раждане в било в знак Телец, Дева или Козирог, то Вие се отнасяте към земната стихия. Имиджът на 'земната' жена: спокойна, добре поддържана, респектираща, уверена в утрешния ден. Гардеробът ѝ е в класически стил - строг, делови, в него няма нищо излишно.
Дамата "Земя" привлича вниманието към себе си не с ефектност и яркост, а с акуратност и стилна семплост.

Цветове: шоколадово, горско-зелено, пясъчно, охра, сиво, черно.

Гардероб: "Земната" жена се отнася към подбора на своя тоалет щателно и сериозно. Пред ярките модни новости тя предпочита нещо качествено и проверено във времето. Няма да купи нещо, което да облече само един път и да захвърли. Избирайки дрехи или обувки, тя преди всичко гледа качеството.

Телецът повече от всички други земни знаци обича комфорта и красивата, качествена дреха. Жените от този знак се отнасят изключително сериозно към марката на стоката или производителя. Те предпочитат утвърдена марка, а впоследствие постепенно запълват гардероби с вещи именно на този бренд (Впрочем това се отнася не само за дрехите, а и за всичко останало). Тъй като планетата им покровител е Венера, дамите от тази зодия винаги се увличат и по нещо категорично женствено - фина бродерия, деликатен цветен принт, нежен воал, мека коприна...
Отиват им сочните цветове, особено зелената гама.

Най-отличителната черта в облеклото на Девата е подчертаната безукорна акуратност. Външният вид на човека има за тях голямо значение. Рационализмът на Девите намира тук прекрасна почва за творчество. Девата може да си позволи цялата цветова гама, предпочита материите с орнаменти и рисунки, желателно абстрактни. Въпреки това за ежедневието си избират неярки "работни" цветове - сиво, зелено, кафяво.

Козирогът не предявява чак толкова големи изисквания към облеклото, доволно сдържан в този план, той не обича да изпъква. За него е важно да се облича прилично, да бъде във форма винаги и навсякъде. Козирогът предпочита тъмните, сдържани цветове, в делови, официален костюм той се чувства като риба във вода. Жените от този знак чудесно усещат формата и структурата, ето защо във всяка дреха те изглеждат спретнато и стилно.

Аксесоари: за Телците са подходящи украшения от естествени материали, желателно маркови, но не прекалено скъпи. Добре е да не прекаляват с количеството - 1-2 накита са напълно достатъчни.
Девата има рационален темперамент и затова залага преди всичко на удобството и многофункционалността. Часовниците - гривни са любимият ѝ вариант на накит.
За Козирога дори венчалната халка може да бъде считана за аксесоар, призван да подчертае неговия статус и по този начин да се отрази благотворно на кариерата му.

Прическа: Тук не трябва да има нищо фрапантно. Земните знаци изглеждат неестествено с авангардни прически. При тях максималната естественост е нещото, което ги разкрасява.

Макияж: цветовете на декоративната козметика не трябва да са ярки, а дълбоки. На "земната" дама, както на никоя друга ѝ отиват всички нюанси на кафявото - от най-светлото до най-тъмното. Също така, желателно е да придадат изящна, ясна форма на веждите си и ако е необходимо да ги подчертаят - това ще 'отвори' лицето им.

Стил: Ungaro, Chane, Armani.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign