Да правим любов с лечебна цел? - Защо не?

Правенето на любов е лечебно...
Заздравяването на отношенията, подобряването на настроението и повишаването на самочувствието ни, ако го правим с нов партньор...това е нищо пред останалите лечебни ползи, които ни дават сексуалните подвизи.


Ще си затворим очите за това, че голяма част от хората палят цигара веднага след секс, която вероятно е двадесетата им за деня и можеше да си я спестят. Но пък..поне ще се наспят пълноценно.

Полезен е за съня

Съществува цял арсенал от методи, включително лекарства, които помагат в случай на проблем със съня, но според проучване на британски експерти, сексът преди лягане е най-добрият лек за спокоен и пълноценен отдих. 1/3 от специалистите твърдят, че началото на икономическата криза много от пациентите им имат проблеми със съня и спят в отделни легла с половинките си. Безспорно стресът се отразява на сексуалните отношения, но именно те са лекарството против напрежението.

Подмладява жените

Редовният секс е извор на младост и бодрост, откриха шотландски учени, провели експеримент с участитето на представителки от нежния пол.
Изследователите са намерили няколко обяснения за подмладяващия ефект на секса. По време на оргазъм, в тялото на жената се изработва голямо количество от хормона на щастието - ендорфин, а той от своя страна блокира действието на кортизола, отговарящ за стареенето. Както споменахме по-горе, сексът прави съня пълноценен, а той придава свеж вид на лицето и отстранява сенките под очите. Дълбокото вдишване по време на любовния акт насища организма с кислород, което му помага да функционира по-добре.

Преборва грипа

Най-ефикасният начин да се предпазим от простуда и грип - това е отново сексът, категорични са европейски учени. Но за целта трябва да се спазват две прости правила: правете секс редовно, но с мярка. По време на полов акт човешкият организъм произвежда повече хормони, които съдействат за активирането на имунната система, отбелязват експертите. По време на половия акт дишането се учестява и от белите дробове и бронхите се изхвърлят повече микроби. А и за какъв секс може да става дума, когато лежите с висока температура? Правенето на любов в никакъв случай не замества медикаментите, а се счита за профилактично средство.

Помага на добрия оратор


Британският психолог Стюърт Броуди е изследвал по какъв начин сексуалната активност влияе върху човек, на когото му предстои стресова ситуация, като например изнасяне на публична реч.
Психологът отбелязва успокоителното въздействие ,което притежава хормона окситоцин, отделян по време на половия акт. Доктор Броуди подчертава, че проблемът не се решава със секса за една нощи и полученият от него единичен оргазъм. Ефектът се проявява след продължителен период - най-малко седмица редовен и качествен секс. Изводът е - правете секс не само по любов, а и за здраве!

Прочетено за вас от: сп.Блясък


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign