Малдивите: строят "плаващи" острови за голф-туризъм

Малдивските острови - малки парченца коралова земя... Те имат славата на идеалното място за почивка за всеки, който е изморен от шума и цивилизацията. Кристално чистите синьо-зелени води на Индийския океан, километри плажове, покрити със ситен, бял пясък, кокосови и бананови горички. Малдивите са с репутацията на един от най-чистите и запазени курорти в света.
Тъй като нито един от островите не надвишава два метра над морското равнище, населението и курортните зони са сериозно застрашени от наводнения. В тази връзка управата на островната държава има концептуално решение на проблема, а именно да създадат изкуствени плаващи острови-курорти.
Правителството на Малдивите и холандската архитектурна фирма Dutch Docklands/Dutch Watervalley подписаха споразумение за развитието на няколко офшорни острови, на които допълнително ще бъдат позиционирани и център за конференции и игрище за голф. Създаването на голф-игрището е поверено на елитната спортна компания Troon Golf. 18 дупки с интегрирани слънчеви панели ще бъдат изградени в центъра на плаващ остров, който ще отстои само на 15 минути път от летището.
Според проекта разкошни стаи с изглед към подводния коралов свят ще бъдат разположени "вътре" в острова, под разкошната зелена трева, а на повърхността на островите ще има голф-поле, плажове и басейни.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign