3 Маски с горчица за силна и гъста коса

Гъстата, силна коса е едно истинско съкровище за собственика си. Ако търсите начин да сгъстите косата си, опитайте с горчица...
Маската за коса, която включва горчица, активира "спящите" космени фоликули. Събуждайки се, те започват да работят с пълна сила и гъстотата на косата Ви се увеличава. Действието на горчицата е подобен на този на тинктурата от черен пипер. Маската подобрява кръвообращението на скалпа.

Рецепти за маски за коса с горчица

Има много разнообразни рецепти за маски за различните типове коса, които ускоряват растежа и увеличават обема на косата, а също така имат още редица полезни ефекти.


Универсална маска за всеки тип коса

1 с.л. зехтин, 1 с.л. майонеза, 1 ч.л. краве масло, 1 ч.л. горчица. Всички продукти се размесват добре и се поставят на главата в продължение на 40 минути. Покрийте главата с полиетиленова шапчица и кърпа, за да се затопли маската. В края на 40-те минути маската се измива с топла вода и шампоан.

Маска за стимулиране растежа на косата

2 с.л. зехтин, 2 с.л. топла вода, 1 жълтък, 2 с.л. горчица на прах /суха горчица/ и 2 ч.л. захар. Всички продукти се разбъркват добре и се нанасят върху кожата на главата.
Внимание: маската може да Ви пари. Според чувствителността на кожата ефектът на маската може да бъде от леко затопляне до усещане за горене. Колко време ще стоите с маската е въпрос на търпение, воля и издържливост, но 15 минути са минимумът, който ще даде ефект. Най-добре е, ако може да стоите поне 1 час. Маската трябва да бъде покрита с полиетиленова шапчица и кърпа, за да се загрее добре.

Подхранваща маска с ръжен хляб и горчица

Един ръжен хляб се разрязва на две, избелвате кората му, а меката средна част накиснете в гореща вода, разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес с гъстотата на каша. Добавете 1 с.л. бадемово масло, 1 ч.л. мед, 1 ч.л. горчица и 1 яйчен жълтък. Разбъркайте добре и намажете корените на косата и кожата на главата. Покрийте косата с полиетиленова шапка и кърпа, за да се затопли маската. След 1 - 1,5 часа измийте с топла вода и неутрален шампоан.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign