Физическите упражнения и спорт след раждането

Фитнес експертите твърдят, че упражненията, от които се страхуват младите майки са именно тези, от които те имат нужда.

Лесно може да изпиташ нежелание да правиш клякания, ако скоро си раждала. Но пък поглеждайки се в огледалото не спираш да се мръщиш - коремът ти е поувиснал, а лицето ти изглежда изтощено, точно толкова, колкото се чувстваш и самата ти. Няма да повярвате обаче какво може да се случи с Вас само 6 седмици след раждането. Започнете с леки упражнения и постепенно и коремчето Ви, и самочувствието Ви ще се стегнат. Вместо очакваното изтощение, ще почувствате прилив на енергия. Ще усетите отново себе си - физически, психически и в социален аспект.
Специалистите твърдят, че упражненията подготвят майките за техните нови задължения и отговорности. "Физическата активност облекчава болката и страданието в следродилния период", казват те. "Упражненията укрепват гърба и коремните мускули, за да им помогнат за допълнителното накланяне, изправяне, както и при носенето на бебето".
"Отглеждането на бебе изисква от майката да посвети почти цялото си внимание на напълно безпомощното в началото бебе. Отделянето на време за упражнени ни кара да правим нещо специално и за себе си. Трябва да осъзнаем, че след раждането животът за нас продължава".
Някои майки обаче прекаляват с упражненията. Те се чувстват толкова притиснати от обществото по отношение на външния си вид, че се опитват да постигнат високи цели за сметка на собствената си безопасност. Те забравят, че тялото на раждалата жена е все ощедалеч физически от нормалното състояние преди раждането. Поради тази причина специалистите не спират да а
лармират за внимателно отношение към правенето на физически упражнения в следродилния период.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign