Основни съвети при обзавеждането на жилището

Всеки човек има различна представа за уюта и за това как да го постигне. И все пак, специалистите, занимаващи се с интериорен дизайн ни съветват преди да пристъпим към обзавеждане на жилището си да се съобразим с някои техни предложения, които ще улеснят задачата ни.

Палитрата

Цветовете имат решаващо значение за атмосферата вкъщи. Стените, боядисани в топла, слънчева гама - пясъчно жълто, кремаво, бежово, 'прасковено', създават приятна, задушевна обстановка.
 Студените цветове пък - синьо, светлосиво и т.н. могат да се омекотят с помощта на подови настилки, пердета, тапицерии и завеси в топли земни краски.

Осветлението

Колкото по-високо е разположен източникът, толкова по-студена изглежда светлината му. Затова настолната лампа с червен абажур внася много повече уют от огромния кристален полилей, висящ от тавана на някоя голяма стая. Специалистите по вътрешно оформление ни предлагат да осветим дома си на три нива:

* горно, най-ярко - полилеи, лампи, осветяващи помещението от различни ъгли.
* средно - нощни и настолни лампи, стенни аплици.
* ниско - лампи и свещници, поставени на пода.


Обзавеждането

Мебелите и различните детайли в интериора трябва да създават максимално чувство за удобство. Най-уютни са меките дивани и фотьойли, отрупани с красиви възглавници и създаващи идеални условия за почивка на тялото.
 Металният стол също може да внесе комфорт, ако върху седалката му бъде сложена мека подложка в подходящи краски.

Текстилът
Красивите пердета, дамаската на мебелите, покривките за хранене съвсем не са за пренебрегване в желанието да направим дома си по-привлекателен. Единственото условие е всички тъкани в жилището да отговарят на цялостното обзавеждане.

Важно!

Не подреждайте всички стаи в един и същи стил. Контрастът между хладното излъчване на антрето например ще подчертае още повече уюта и топлината, излъчвани от хола.


Ако жилището Ви е съвсем малко:

* За да го разширите визуално, подът трябва да е разчистен от мебели. Насочете подреждането във вертикална посока, като оформите няколко нива.
* Използвайте всяко място, където можете да съхранявате вещите си - празни ъгли например.

* С помощта на различни цветове и огледала ще увеличите максимално усещането за простор. добре ще е мебелите да са в един цвят и групирани на определени места.

* Когато подреждате лавиците една над друга, оставяйте повече място между тях, за да съберете по-голямо количество вещи. Ъгловите етажерки са много удобни и спестяват доста пространство в малките помещения.

* Заложете на модулните мебели, които можете лесно да местите от едно място на друго.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign