Топ 5 Най-добри дизайнери на дамски обувки

Предизвикателни, съблазнителни, елегантни, изящни и просто необходими, обувките на висок ток винаги са били основен атрибут в дамския гардероб.Дори в известната приказка за Пепеляшка, главната героиня изгубва именно кристалната си обувка, а не някакъв друг красив аксесоар.
Ние, съвременните жени отдаваме голямо внимание при избора си на обувки и ако навремето бе считано за нормално жената да има максимум 5-6 чифта в гардероба си, то днес тази бройка се приема за абсолютния минимум.
Но уви, не всеки обувен бренд е способен да създаде обувки, които да отговарят на вкуса дори и на най-взискателните дами... Малцина са тези, които са утвърдили името си в капризния свят на модата посредством разкошните си обувни творения. Днес ще Ви представим дизайнерите, заемащи челната петица:

Джузепе Заноти (Giuseppe Zanotti)

Този мургав, очарователен италианец с посребрени коси и великолепно чувство за хумор, определено разбира от жени, вино и секси обувки!
Майката на Джузепе е била шивачка и е имала собствена клиентела, но баща му категорично е бил против желанието на сина си да продължи семейния бизнес... Ето защо креативният младеж бързо намира своето призвание 'в нещо по средата' и започва да се занимава с дизайн и производство на обувки.
Обувките, създадени от талантливия дизайнер са много и най-различни като модели, но както и да се е променял вкуса на маестрото през годините, той винаги е оставал верен на своето основно правило - всеки чифт, сътворен от неговите ръце трябва да бъде лек, секси и непременно удобен!
Всяка година Джузепе подготвя до четири колекции обувки, които общо представляват над 1200 различни модела.

Кристиан Лубутен (Christian Louboutin)

Можем до безкрай да изреждаме постиженията на Лубутен, но за съжаление едно от най-големите доказателства за неговия успех е фактът, че през последните няколко години количеството фалшификати на този бренд е достигнало такива размери, че вече преминава най-масово копираните модни гиганти като Louis Vuitton и Gucci.
Кристиан Лубутен е привърженик на елегантната класика и височина. Той е убеден, че именно дългите женски крака са най-сексапилното у една дама. И макар неговите творения често да са екстремно високи, всяка жена, пробвала поне веднъж обувки, създадени от вещите му ръце уверява, че те са толкова удобни и така перфектно прилепват към крака, че не е проблем дори да се тича с тях.

Джими Чу (Jimmy Choo)

Невероятно смелият тандем между малайзиския дизайнер Джими Чу и богатата наследница на Vidal Sassoon - Тамара Мелън, създаде една от най-популярните обувни марки на нашето време.
През 1996г. дъщерята на собственика на козметичната империя срещнала затруднение в отговора на може би най-често задаваният между жените въпрос "Къде мога да си намеря красиви и удобни обувки?". За разлика от обикновените девойки обаче, Тамара е имала възможността и средствата да създаде свой собствен обувен бренд и да избере дизайнер, чиито работи, отговарят точно на нейния вкус.
Тази важна мисия легнала върху плещите на тогава малкоизвестния малайзиец Джими Чу, възпитаник на Saint Martin.
Този невероятен творчески тандем просъществува за кратко. През 2001-ва година аскетичният и тих дизайнер продава своите 50% от империята, като продължава да създава модели обувки, но само за луксозната линия Jimmy Choo Couture.
Въпреки промяната в акционерския състав, брендът продължава да заема челни позиции в света на модата. Търговският нюх на Тамара Мелън и нейният невероятен вкус към красивите обувки и до ден днешен спомагат за поддържането високото реноме на марката.

Маноло Бланик (Manolo Blahnik)

Дизайнерът на обувки Маноло Бланик започва да произвежда обувки много преди излъчването на сериала "Сексът и градът", но именно главната героиня Кари Брадшоу възбуди любопитството на целия свят към луксозната марка. Честото споменаване на бренда превръща марката, за която до този момент са знаели само избрани хора в култов моден феномен.
Създавайки първите си чифтове обувки, Маноло Бланик залага на класиката и... печели! Днес той е любим дизайнер на десетки световно-известни дами, сред които e и самата Ана Винтур - строгата редакторка на американското списание Vogue.

Браян Атууд - Brian Atwood

Още един мъж в услуга на женската красота и привлекателност. Този дизайнер, както и неговите колеги е мечтаел да се занимава с производството на обувки още от дете. Тетрадките му са били изпъстрени със скици на различни модели обувки и тайничко е надничал в маминия гардероб.
С течение на времето Атууд получава желаното образование и идва в Европа, където за известно време работи като модел и дори е участвал в създаването на колекция аксесоари Versus. Именно по молба на Джани Версаче, младият дизайнер започва да прави скици на обувки за поредната колекция на бренда, а след това завинаги се отдава на тази си страст.
Въпреки американския си произход, в работата си Браян е истински европеец: предпочита изискаността на класическите силуети, високите, елегантни токове, луксозните материи и богатата орнаментика.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign