Вила Кадири - Луксозен интериор в марокански стил

Ситуирана в приказен оазис с изглед към Атласките планини, вила Кадири, намираща се в Маракеш е била построена от Прити Поп - бизнес дама и нейния мъж - мароканския милионер Джавад Кадири, собственик на верига хотели.
Разположена върху земя от над 30 хиляди кв.м, великолепната къща е проектирана от американския архитект Стюарт Чърч.

 Типично източният стил на зданието е подчертан от седемте купола, извисяващи се над него, арковата фасада и покритите тераси. Всички 15 стаи на вилата са обзаведени и декорирани в марокански стил. Къщата има също и 5 апартамента за гости, три салона - Западен, Марокански и Източен, кухня, столова, библиотека, офис, две детски стаи, разкошни просторни спални и турска баня, без която мароканския дом се счита за незавършен.
 Сводести тавани и огромни венециански огледала, просторни но уютни стаи... целият дом е украсен с доказателства за колекционерската страст на Кадири - съдове Бидри от Бенарес, бирмански и раджастански кукли, балийски музикални инструменти, украшения и аксесоари за глава и текстил...
Джавад Кадири и неговата жена обичат новостите. Те посрещнаха и приютиха актрисите от филма "Сексът и градът 2" в своя все още не работещ хотел Мандарин Ориентал в Маракеш. Както може би си спомняте втората част на филма, разказващ за приключенията на четирите дами, бе сред горещата ориенталска омая на Абу Даби.

Говори се, че президентът на Габон гостувал на семейство Кадири в техния предишен дом и толкова много му харесала къщата, че се заинатил и не желаел да си тръгва! Казал: "Искам тази къща! Тя трябва да бъде моя!" Тогава благородният и отстъпчив милионер Кадири стегнал багажа си и построил за себе си и семейството си нов дом - вила Кадири. Това му струвало 1 милион лири стерлинги ( предполага се, че президентът на Габон му е платил за предната къща).
Кадири е построил още 40 елитни къщи близо до своя палат, като цената на всяка от тях е 1,75 милиона лири стерлинги.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign