Облечи се за успех! Бизнес дрес код

Обичайно е повечето хора да направят първоначалната си преценка за Вас в първите 5 минути, след като са Ви видели.
Това първо впечатление може да бъде една отлична възможност да създадете за себе си представа на уверен човек и професионалист, но също така е достатъчно, за да решат, че не сте подходяща за позицията, към която се стремите. Ако вече работите някъде и се надявате да постигнете нещо повече в кариерата си, отдавайте ежедневно нужното внимание на външния си вид.

Какво говори начинът Ви на обличане?

1.Поканени сте на интервю в млада, бързо развиваща се хай-тек компания и се появявате в спортен стил - дънки и маратонки.

Това, което казва облеклото Ви е: "Аз съм мързелив/а и всъщност не се интересувам много от тази позиция."
Може би сте решили, че този стил би подхождал на описаната фирма, но не се заблуждавайте.
Винаги се обличайте за стандартно интервю. Дори и да знаете, че хората там ходят облечени неглиже, най-добре е да отидете на интервю, облечени едно ниво по-високо, отколкото диктува средата.

2.Отивате на работа всеки ден с неизгладена блуза (риза) и смятате, че никой не Ви забелязва.

Това, което облеклото Ви казва: "Аз съм разхвърлян/а. Ако обръщам толкова внимание на облеклото си, представете си какво ще направя, ако ми възложите някоя важна задача."
Нито клиентите, нито ръководният състав ще Ви имат доверие, че може да се справите с работата си, ако не се справяте с това да идвате на работа в приличен вид и да изглеждате професионално.

3.Облякла сте се твърде съблазнително, защото след работа имате среща в шикозен ресторант или клуб.

Това, което облеклото Ви казва: "Обличам се провокативно, за да скрия липсата на професионални качества."
Ако искате да Ви приемат сериозно, не се обличайте предизвикателно - това е сигурен начин да отрежете пътя си към напредък в кариерата.

4.Не виждате проблем да изпъквате с индивидуалността си сред хомогенната корпоративна търпа (освен това розовият цвят на косата Ви е само временен).

Това, което казва стилът Ви: "Отнасям се с пренебрежение към общоприетата култура на поведение в компанията и не ми пука дали ме вземате на сериозно."
Хората вземат решение под влияние на различни фактори - някои съзнателни, други - подсъзнателни. Въпреки, че работата Ви може да заслужава адмирации, ако видът Ви кара хората да се чувстват неловко, нямате шансове за напредък в професията.

5.По-голямата част от дрехите в гардероба Ви са нещо повече от ретро - по-скоро приличат на наследени от пра-пра-леля-ви.

Това, което облеклото Ви казва е: "Въобще не съм "в час". Рядко си показвам главата от моето ъгълче и наистина очакваз да се пенсионирам на тази длъжност след много години."
В днешно време не е необходимо да се харчат много пари, за да имате съвременни дрехи в гардероба си, които ще Ви придадат вид на човек-професионалист. Трудната част е, че трябва да положите малко усилия, за да изглеждате добре.


Ако откривате себе си в някои от горните сценарии, незабавно променете нещатаа. Най-важното е да знаете какво е приемливо в компанията, в която кандидатсствате или в която вече работите. Вероятно има разлика между модно-дизайнерско студио и счетоводна къща. Проучете фирмата, в която ще се явите на интервю.
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign