Грижа за красотата след 40-те

Сутрин се поглеждаме в огледалото и о-о-о-о ужас! Не ни се иска да погледнем втори път. Какво ли остава да излезем навън. Какво не бихте дали, за да свалите поне десетина годинки от раменете си? Ако няма как да ги премахнете изобщо, то поне може да се погрижите да отстраните неблагоприятния ефект, който се е отпечатал на външността Ви! И това е напълно постижимо. Важното е да изпълнявате редовно 5 основни съвета, трикове или хитринки - както на Вас Ви харесва и ще се почувствате наистина подмладена!

Хигиена на живота

За да изглеждате добре, ще трябва да се подчините на няколко основни правила. И те са:

* Погрижете се за кожата на лицето си! На всеки три месеца ѝ правете основно почистване при козметик. Във всекидневието използвайте правилото на козметиката: дневен крем, нощен крем и специален крем за зоната около очите.

* Откажете се напълно от цигарите. След 30-та година организмът произвежда по-малко колаген и при пушачките по-бързо се появяват бръчки около устата и очите. Зъбите неприятно пожълтяват.

* Намалете до минимум алкохола. Защото от него лицето подпухва и се покрива с червени петна. Това е така, тъй като той разширява кръвоносните съдове.

* Наспивайте се достатъчно. Нищо по-добро от съня не е открито на света като отличен лек срещу умората и повяхването на кожата.


Грижа за лицето:

Да започнем от кожата: за да постигнем кадифено мека кожа и за да придадем блясък на погледа, необходимо е да направим следното:

* Сутрин след събуждане и вечер преди лягане поставете компрес с топла минерална вода и 10 капки масло от жожоба върху лицето. Подръжте го 15 минути, след което обтрийте лицето си с козметичен лед ( как можете да го направите, вижте ТУК). Тази процедура ще активизира кръвообращението и видът Ви ще стане свеж.

* Преди да излезете, задлжително нанасяйте слънцезащитен крем, независимо от сезона.

* Не слагайте фон дьо тен около очите и върху клепачите, защото след малко бръчките около тях ще се открояват по-ясно.

* За придаване блясък на погледа и за подчертаване на очите, използвайте перлени сенки в цвят слонова кост или много бледорозово върху целите клепачи, чак до веждите. Върху този основен фон нанесете допълнително сенки в тъмносиво, сиво или бледолилаво. Избягвайте обаче гамата на зеленото, жълтото и синьото.

* Гримирайте се грижливо и с вкус. Не използвайте ярки цветове и ексцентричен начин на гримиране.

* Използвайте спирала за обем на миглите.

Променете външността си

Прическа, цвят на косата, дължината. И всичко това направено професионално и с вкус. Най-важна е добрата подстрижка, съобразена с Вашата специфика. Затова:

* Не си въобразявайте, че след определена възраст се налага да се подстригвате късо. Защото късата прическа също състарява, като изостря и подчертава чертите на лицето.

* По-добре изберете средната дължина, а в долната част на главата косата да е подстригана късо. Отгоре кичурите да са по-дълги. Тези кичури придават обемност на прическата и при движение на главата женствено и приятно се полюшват. Ако решите, можете да ги приберете зад ушите.

* Неплътният бретон във формата на 'ресни' подмладява, а и прикрива бръчките на челото. Точно сега му е времето да го използвате. И Ви отива, нали?

* Забравете за уеднаквения цвят на косата. Това убива тена на лицето Ви и помрачава блясъка на очите. Заложете на фините кичури в сходни нюанси.

* Русият цвят трябва да бъде внимателно изработен. В него задължително трябва да има поне четири нюанса, за да изглежда естествен и жив.

* Кестенявият цвят не бива да е монотонен, на места да има малко по-светли или тъмни кичури.

* Белите коси иглеждат ужасно, когато кожата на лицето е вече повяхнала. Покрийте ги с боя или къна.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign