3 Омекотяващи маски за кожата на ходилата

- За да се приготви омекотяваща кожата на стъпалата вана, ще са Ви нужни 3-4 супени лъжици бяла глина, която прекрасно подхранва и смекчава кожата и премахва мазолите. Изсипете глината в легенче с топла минерална вода, добавете 10-15 капки лимоново етерично масло. Потопете краката си за 30 минути, изплакнете с топла вода и нанесете подхранващ крем.

- Отлично омекотяващо действие имат и топлите, млечни вани. Потопете краката си в топлото мляко, в което сте добавили капки бадемово масло. След 15 минути ги извадете и ги обтрийте с половин лимон, потопен в морска сол. Изплакнете и ги потопете пак в млякото за 20 минути. Изплакнете с топла вода, подсушете, обтрийте ги със зехтин и обуйте памучни чорапки. Пренощувайте с тях. На сутринта стъпалата Ви ще са като бебешки.

- Сварете 2 неголеми картофа и още докато са топли, добавете 50г краве масло и топло мляко. Полученото пюре нанесете на стъпалата си, омотайте с марля, обвийте в найлоново фолио и обуйте чорапи. След 30 минути изплакнете с топла вода.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign