Самовнушението като метод за отслабване

Диетолог от Йелския университет е открила необичаен начин за отслабване. Алиа Кръм предлага да контролираме чувството на глад чрез самовнушение.
Екип от учени под ръководството на професор Кръм проведоха експеримент с участието на 46 доброволци. На всеки от тях е бил сервиран един и същ млечен шейк, съдържащ 380 калории. На част от групата е било казано, че напитката е висококалорична, а на останалата, че е диетична.
30 минути преди и след консумацията на коктейла, учените са измервали нивото на хормона грепин в кръвта на доброволците - хормонът, който изработва стомаха, когато човек е гладен.
Оказало се, че ако човек си мисли, че пие висококалорийна напитка, нивото на грепина спада значително повече, отколкото ако е уверен в диетичните свойства на коктейла.
С този експеримент учените са доказали, че дори мисълта за това, че консумираме нездравословна храна, може да понижи апетита и да предотврати преяждането, съобщават от New Scientist.
Като че ли не сме много съгласни с това твърдение, тъй като при все, че сме запознати с високата калоричност на сладоледа и палачинките, това далеч не ни пречи да им се наслаждаваме, а понякога и да прекаляваме с тях... :) На какво мнение сте Вие? :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign