Великолепната седморка: 7 Плодове и зеленчуци, които пречистват организма

Природата е велик лечител, затова ние се обръщаме към нея в различни случаи. Ето какво може да ни предложи тя за пречистване на организма ни от токсични вещества, които неизбежно се натрупват в организма ни, особено след богатите празнични угощения.

И така...Великолепната седморка на пречистващите организма природни продукти:

1. Зеле - къдраво, брюкселско зеле, карфиол и броколи - всички те съдържат ензими, които помагат да се "пречисти" черния дроб и червата от вредни вещества.

2. Ябълките са богати на пектин и фибри, които също спомагат да прочистим червата си от "отпадъци". Най-полезна е консумацията на ябълките заедно с кората, но не забравяйте да премахнете восъкът, който понякога се използва за покритие на плодовете за по-добро съхранение.

3. Зелената салата и марулята съдържат витамини, минерали и органични киселини, които подобряват храносмилането, ускоряват метаболизма и предотвратяват натрупването на соли.

4. Цвеклото има благоприятен ефект върху черния дроб, бъбреците и пикочния мехур. То съдържа пектин, витамини и минерали. Цвеклото спомага тялото да абсорбира витамин В. Вареното цвекло и бульонът от цвекло са един чудесен диуретик и слабително.

5. Морковите не само са богати на провитамин А и пектин, но също така подобряват въглехидратната обмяна. Сокът от моркови има благоприятен ефект върху дейността на бъбреците и черния дроб.

6. Сините сливи са богати на фибри и оказват благотворно влияние върху храносмилането и детоксикацията на организма.

7.Зърнения хляб почти не съдържа въглехидрати и захар, но е богат на фибри. Особено полезни са хлябовете от цели зърна, ръжения хляб и пълнозърнестия хляб, в които се крие цяло богатство от витамини от група В.

Може би ще Ви бъде интересно да прочетете повече за Натуралните сокове : Информация и начини на приготвяне.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign