9 Правила за перфектната почивка за двама

Какво може да е по-хубаво от почивка с любимия човек? А каква е перфектната почивка - радост, спокойствие и никакви спорове с половинката. За да премине по този мечтан начин, необходимо е да спазвате 9 прости правила:

Правило 1: Не взимайте много вещи

Разбира се, знаем, че Вие сте чакали с нетърпение почивката, за да "разходите" всички летни нещица, които цяла зима стояха в гардероба и чакаха своя звезден час! Но помислете за мъжа до Вас и за неговото здраве. Неговата скромна чанта до Вашите три гигантски куфари - гърбът му няма да издържи дълго. На летището и в хотела може да Ви помогнат носачи, но докато тези чудесни хора не се появят на Вашия път, целият товар ще лежи на гърба на мъжа до Вас. А това определено няма да помогне за доброто му настроение. Така че, защо да започвате перфектната почивка за двама с конфликт?

Правило 2: Планирайте почивката предварително

Да се повъргаляте на плажа, гледайки вълничките и отпивайки от коктейл "Мохито" - това не е план, а мечта. А реалността може да се окаже съвсем различна: Вие искате да се печете на плажа, а той иска екскурзия. Вие копнеете за един хубав шопинг, а той иска да ходи в ресторант. Общо взето, добре е да обсъдите от рано какво точно искате да правите по време на почивката, за да избегнете неприятните изненади. Основното правило е да обърнете внимание и на Вашите, и на неговите желания и да ги съчетаете по идеалния начин.

Правило 3: Съчетайте биоритмите си

Ако Вашите биоритми не съвпадат, добре е да обсъдите не само плановете си за почивката, но и разпределението на дните в частност. Правилото е просто: ако единият спи, нека другият не нарушава почивката му. Вие сте скокнали от леглото в 7 часа сутринта и търчите към плажа, докато слънцето все още не е станало силно. Прекрасно, нека той си поспи, колкото иска. Затова пък може да очаквате, че докато подремвате в следобедните часове, изморена от плажа, той няма да вдига шум и ще върне жеста Ви.

Правило 4: Решете въпроса с храненето

Почивката от типа "All inclusive" е един от вариантите, но дори и той изисква определени компромиси. Любимият мъж няма да Ви провокира да се откажете от диетата си и няма да се присмее над факта, че от цялото изобилие на храни сте избрали два вида салата и парченце диня. А Вие няма да се изкажете компетентно по въпроса, че той отново пие бира, две, три ...с пет вида месо. Докато вечеряте в седем, той може да постои на бара, а когато той огладнее късно вечерта, може да му направите компания с чаша вино и няколко парченца сирене. И основното: доводите от типа: "Аз не мога да се храня сам, така че трябва да ядеш с мен, дори и да не ти се яде" - не се приемат. Но на всеки ще бъде приятно да направи компромис в името на добрите отношения.


Правило 5: Разпределете бюджета

Парито често са препятствие по пътя към перфектния, романтичен отдих. Дори ако имате общ семеен бюджет, всеки от Вас трябва да има и пари за лични нужди, които не трябва да се обсъждат и коментират. Ако искате раковини и фигурки от порцелан - купете ги! На него му харесва тениска с идиотски надпис, очеизваждащо крещяща - е, нека я има. Малките удоволствия правят голямата почивка!

Правило 6: Не ограничавайте общуването

Тръгнали сте на романтична почивка за двама и вече правите планове за любовни вечери на морския бряг, залези и изгреви единствено и само с любимия, но...неочаквано завързват нови запознаства, и се превръщате в шумна компания. Това Ви дразни? Няма смисъл от отрицателни емоции. Общувайки с новите Ви познати, любимият човек събира нови впечатления, изпълва се с енергия и като цяло се чувства щастлив. Не разваляйте удоволствието му. Може да напрвите договорка, че част от времето все пак ще прекарате само двамата : нощно къпане и късна вечеря с бутилка шампанско - е това не е групово развлечение все пак.

Правило 7: Оставете си лично пространство

Всеизвестен факт е, че всеки човек има нужда от лично пространство, но не при всички хора това се явява като първична потребност. В ежедневието ние не прекарваме много време заедно: работа, деца, родители, приятели - всички те получават частица от нашето внимание. А ето сега - почивка - само двамата!!! За да не си омръзнете и да се отегчите един от друг, договорете се част от времето на почивката да прекарате отделно един от друг. Не е задължително той да ходи с Вас по магазините, а Вие да гледате футболни мачове в бара - през това време може да отидете на СПА - процедури.

Правило 8: Не ревнувайте!

Приемете фактите с чувство за хумор! Плажът - това е едно специално място, където момичетата ходят практически почти така, както майка ги е родила. А мъжете гледат ли, гледат ...и се радват на живота. Не им се сърдете, те са така устроени, а с физиологията няма нужда да се спори. Затова, приемете "голата" истина с усмивки!

Правило 9: Решавайте проблемите


Почивката - това е една малка частица от реалния живот. Всичко е както у дома - обща територия, общо време, общи пари. Само времето, което прекарвате с любимия човек е значително повече, което от своя страна води до заключението, че вероятността за спорове нараства в геометрична прогресия. За да ги избегнете, по-добре е да говорите за тях на момента, а не да чакате, докато стигнете до точката на кипене. Помолете го и той да прави същото. Разбира се, няма никаква гаранция, че ще успявате да се приготвите за обяд само за 15 минути, както той Ви е помолил, но поне ще знаете какво точно не му харесва и ще може да предложите варианти - например да Ви изчака на бара, докато се приготвите. Така и на него ще му бъде приятно, а на Вас - спокойно.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign