Пет причини да посетите Испания

Испания винаги е била и си остава един от лидерите в предпочитанията на туристите. Тази трайна популярност се дължи на прекрасния, топъл климат и излишъка от слънчеви лъчи, в който се къпят Канарските острови, а също така и на превъзходното съотношение на цени и качество на предлаганите услуги. Въпреки, че много от туристите предпочитат да резервират самостоятелно полети и хотели, голям интерес има и към пакетните почивки. Това е един чудесен вариант за семейни почивки, за които се предлагат много варианти "All Inclusive". Освен топлия климат и красивото море, има и други причини да посетите тази колоритна страна с богато културно наследство. Ето някои от тях:


1. Достъпен разкош
Великолепните хотели paradores, или в конкретен превод "ханове", вече са по-достъпни от всякога. Те са разположени на големи туристически пътища и кръстовища из цялата страна, като се помещават в исторически сгради, замъци и манастири. В допълнение с отличното обслужване, гостите могат да се потопят в историята и живота на региона. Ако изберат един от фиксираните екскурзионни маршрути, които предлагат paradores, гостите получават допълнителна отстъпка от цената на стаята. През това лято parador се открива и в обновения замък в Лорка.

2.Спокойното крайбрежие

За уединен и спокоен плажен отдих си струва да посетите Коста де ла Луз, западна Андалусия. Елегантни вили, построени през последните години от британски, немски и испански собственици, се отдават под наем, особено в окръг Конил, където бреговата линия е защищена. Това крайбрежие е чудесна отправна точка за изследване на западна Андалусия: Севиля, избите за вино Херес в Херес де ла Фронтера и пристанището Кадис.

3.Привлекателният север
Крайбрежието на Северна Испания, особено провинците Астурия и Кантабрия се славят с комбинация от богато средновековно наследство, красиви пясъчни крайбрежия и прекрасни климатични условия в разгара на лятото. Това е един чудесен избор за активен семеен отдих. Има много добре организирани екскурзии до националния парк Picos de Europa. Паркът с планински терен се простира в три региона на Леон, Кантабрия и Астурия. В допълнение към естествената му красота са планинските върхове, праисторически пещери, скални рисунки, манастири и църкви. Препоръчват да се настаните в някой от малките, крайбрежни курортни градчета, тъй като малките села може да Ви се сторят прекалено тихи.

4.Новите Канарски острови
През тази година остров Грациоза е последният писък на модата за ценителите и любителита на Канарските острови. До него може бързо да стигнете с ферибот от северния край на Лансероте. Островът се е превърнал в убежище за туристите, които искат да се скрият от тълпите, които посещават основните острови. На Грациоза ще намерите плажове, покрити със златен пясък, белоснежни хотели с басейни и около 600 местни жители, предимно ангажирани в риболова и приготвянето на традиционни за Канарските острови ястия, които се предлагат в крайбрежните таверни. Най-доброто от всичко е, че няма автомобили. Водите около острова са защитени и е открито ново училище за гмуркане.

5.Пътешествие до Менорка
Целият остров Менорка е Биосферен резерват на ЮНЕСКО, което го е спасило от прекомерно застрояване. Менорка е чаровната звезда на Средиземно море, перфектен за любителите на обикновените неща от живота. Сред нейните съкровища са безброй праисторически паметници, 15 вида орхидеи и волиера за мигриращите птици. Изобилието на културни пешеходни екскурзии няма да Ви позволи да скучаете, а спирка за почивка може да си направите в античното имение от 16-ти век на брега на морето.

Забележка: Високоскоростните влакове AVE буквално опасват цяла Испания, което води до наполовина намалено време за пътуване между големите градове, тъй като влаковете могат да развиват скорост до 350 км/час. Наскоро стартира и най-новата линия на AVE от Валенсия до Мадрид, през Куенка и Албасете. Пътуването отнема около 90 минути и позволява на посетителите, които се намират близо до Коста Бланка, да стигнат до столицата за един ден.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign