Жените се разкрасяват заради...другите жени

Изследване, проведено за телевизионния канал QVC, показва, че всяка трета жена никога не излиза от дома без грим. А почти 23% (всяка четвърта) оправят грима си през 2-3 часа.

По думите на експертите за някои жени липсата на грим може да стане истинска трагедия. Те мислят за своя външен вид средно по 9 пъти на ден. А всеки 3 от 10 жени не виждат никакъв друг изход за себе си без грим и козметика.

Интервютата за работа и първите срещи - това са едни от най-стресиращите ситуации, в които жените се тревожат за външния си вид и са склонни да нанесат обилен макияж. При това всеки три от десет жени заявяват, че за тях по-голямо значение има как изглеждат в очите на другите дами, отколкото на мъжете.
Психологът доктор Линда Пападопулос, ръководител на проучване, посветено на влиянието на болестите по кожата върху психиката на човека, отбелязва: "Това, как се чувства човек е свързано с външния му вид."

Изследването показва също, че:
за 30% от жените последните мисли и грижи вечер преди лягане са за козметични процедури и грижи за красотата и тялото.
за 16% това е пък първата мисъл при събуждане сутрин.
5% от жените са заимствали начина за козметични грижи от майките си.

Като цяло, изследването говори за това, че жените продължават да държат на добрия изглед и външен вид. Ние одобряваме всичко, което е в границите на разумното и нормалното. Надяваме се скоро да проведат подобно изследване и сред мъжката част от населението, което не винаги е склонно да се тревожи за външността си.:)


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign