Мъжете флиртуват на работното място от скука

Ново проучване на British Psychological Society твърди, че флиртовете на мъжете през работно време са предизвикани от чиста скука.

Учените  предупреждават, че не си струва да влагате някакви надежди, ако някой симпатичен колега, минавайки покрай Вас в офиса, Ви намига или се усмихва прелъстително. В действителност, той е обзет от силна скука и флиртува с дамите в офиса, за да убие времето.

В изследването участвали повече от 200 души на възраст от 21 до 68 години. На всеки бил зададен въпрос: "Флиртувате ли на работното си място?", а също така и допълнителни въпроси, касаещи тяхната удовлетвореност от работата и отношенията с колеките.
Оказало се, че флиртуващите жени били съвсем доволни от своите задължения, а също така поддържат чудесни приятелски отношения с колегите-представители на противоположния пол. Мъжете, от своя страна се оплакали от скучната работа.
"Флиртът може да има някакви ползи, но прекомерният флирт по време на работа е сигурен признак, че сте неудовлетворени от работата си или просто скучаете", твърди бизнес психологът Чади Муса, който е ръководител на изследването. "Тези резултати противоречат на популярното досега твърдение, че флиртът по-време на работа прави служителите по-доволни и работоспособни."
За всички "флиртуващи" господа е уместно да вметнем, че специалистите твърдят, че липсата на подаръци и комплименти не може да е сериозна причина за раздяла, докато един флирт или изневяра може да се окаже голямо изпитание за всяка връзка.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign