Как да оформим зоната за хранене в дома - съвети и идеи

Мястото за хранене в дома зависи от множество фактори - общата площ на жилището, количеството свободно време , с което членовете на семейството разполагат, дори от географската ширина на местобивание и културните традиции.

За спестяване на пространство, време и енергия, масата за хранене често се разполага в зоната, намираща се най-близко до мястото, където се приготвя храната.

Обединяването на кухнята със столовата или гостната може визуално да разшири или пък стесни пространството, така че преди да вземете такова решение, следва добре да обмислите стиловото и цветово единство на интериора, спазвайки следното правило: мястото за хранене трябва да съставлява единен ансамбъл с останалата част от помещението.

Мебелировката, предназначена за столовата включва в себе си маса и места за сядане - това могат да бъдат столове, табуретки или пейки. Допълнителни елементи са сервизната масичка, бюфетът или плотът.

Като съединявате двете зони (мястото за хранене и хола/гостната), имайте предвид, че те от една страна трябва да бъдат ясно разграничени и функционални, и от друга - целият интериор трябва да бъде издържан в стилова и цветова хармония.

Обзавеждайки зоната за хранене, вземете предвид следните фактори: времето, в което членовете на семейството се събират да се хранят; необходимостта от уютна обстановка; достатъчно осветление; та дори и сходните черти в характера на обитателите на жилището.

Разпространена практика е да се отделя мястото за хранене посредством 'бар-плот' или с помощта на различни подови нива.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign