Архитектура на бъдещето: В Катар ще строят полу-подводен хотелски комплекс Amphibious 1000

В Катар винаги се случват новости, които ни впечатляват и изумяват. Най-новият архитектурен проект е за полу-подводен хотелски комплекс, който се създава с цел да защити великолепния подводен свят на крайбрежната акватория на страната.
Проектът Amphibious 1000 е разработен от италианската архитектурна фирма Zema Design Group и е оценен на сумата от 500 милиона долара.
Той е разделен на морска и сухоземна зона, като ще включва жилищни здания, офиси, централен морски парк, а също така надводни пътища и подводни галерии. В кулата, коята е разположена в самия център на комплекса, ще се помещава ресторант с великолепна панорамна гледка.
Морската зона ще включва 4 полу-подводни хотели, във всеки от които ще има по 75 луксозни апартаменти. Стаите ще бъдат разположени по периметъра на сградата, а централно място ще заема главното лоби с огромни аквариуми, изложбена галерия, която ще илюстрира мистериите на подводния свят и подводна обсерватория.
Посетителите на комплекса ще разполагат и с 80 апартамента, които получават името "Медуза". Те ще имат пет подводни нива, съединети помежду си с вити стълби и ще позволяват да се насладите на изключителната гледка на изкуствен риф. Всеки от апартаментите може да приеме по 6 гости и включва спални помещения, стая за отдих, баня, кухня и хол.На територията на комплекса ще може да се придвижвате както и пеша, така и с електромобили.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign