Райетата в интериора

Райетата са били и си остават едни от най-популярните рисунки за всички времена и не само в облеклото и модата, но и в интериорния дизайн.
Със своята елегантна семплост райетата могат да придадат на интериора съвършено нов и изключително оригинален вид.

Например, вертикално разположените райета на стената визуално стесняват и издължават помещението, а хоризонталният им вариант е способен да 'обере' излишната височина.
За още по-голям ефект райетата на стените могат да се комбинират и с такива на пода.
Тесният коридор например би изглеждал доста по-просотрен, ако райетата на пода са комбинирани с хоризонтални ивици по стените...
В допълнение към визуалната трансформация на обемите в помещенията, райетата имат и друга функция. Те могат да придадат на интериора строгост и сдържаност или пък обратното: да се превърнат в своеобразен оригинален акцент и да направят стаята значително по-интересна и изразителна.
Например, ако целият интериор е издържан в спокойна, неутрална цветова гама, удачно подбраната раирана настилка в подходящи багри, може да стане не само акцент в дизайна на помещението, но и ще смекчи излишната лаконичност и строгост, внасяйки в стаята повече топлина и уют.

Трябва да споменем, че 'раираният' интериор може да бъде постигнат не само посредством традиционното редуване на цветове. Ако например декорирате стените си с дървени талпи, то ще получите същия ефект на 'ивици', но в този случай това ще бъде, благодарение на текстурата, а не на багрите.

А ето и едно оригинално решение:
Ако сте решили да декорирате стаята си, така че тя да бъде на райета, можете да не се ограничавате с традиционното редуване на едноцветни ивици. За по-голям колорит, можете да нарежете на ленти разноцветен тапет с произволни шарки и да ги залепите на стената през определено разстояние.
Да не забравяме, че райетата могат да красят не само стените и пода, но и други предмети от интериора. В магазините ще намерите много интересни решения, започвайки от мебели на райета и завършвайки с нестандартни врати...

А що се отнася до завесите, спалното бельо, покривките и други текстилни аксесоари, то тук имате на разположение цял 'арсенал' , с помощта, на който можете по Ваше усмотрение да създадете уникален, необикновен и модерен 'раиран' интериор.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign