Разкрасяваща маска със семена от медоносно дърво

Много пъти сме казвали, че далеч не е задължително да посещавате скъпи салони за красота, за да можете да запазите и се погрижите за естествената си хубост. Съществуват хиляди полезни растения, имащи благотворен ефект върху човешката кожа, от които можете да се възползвате. Днес ще привлечем вниманието Ви върху едно от тях - медоносното дъро Koelreuteria paniculata, известно като Китайски мехурник.

Китайският мехурник цъфти през юни- юли; силно медоносен е, отделя голямо количество нектар и прашец. Плодът е яйцевидна, дълга 3- 5 см тригнездна кожеста кутийка подобна на мехур. Плодът отначало е зелен, след това жълто- зелен и накрая вече кафяв, като остава на дървото през цялата есен. Семената твърди, черни и сферични.
Именно тези семенца са като малко съкровище за Вашата кожа. При възпаления, повяхналост, загуба на еластичност, след тежка вечер или просто, за да придобиете още по-младежки вид, направете следната маска.

Съберете 1 шепа семенца от Китайски мехурник (препоръчително е да са узрели - имат по-добър ефект, но можете да използвате и зелени).
Счукайте ги в хаванче (предупреждаваме, че това си е доста трудно начинание, така че се въоръжете с търпение), докато станат на пюре.
Добавете 20 капки масло от макадамия.
Защо такова масло? Маслото от макадамия се добива от ядките на австралийски орех. Причислява се към маслата с най-близък до човешката кожа състав - състои се от мононенаситени триглицериди до 85%, с което е рекордьор сред естествените масла. До 20% от състава му са палмитолеинови триглицериди от типа "омега-7", които имат антиоксидантно действие и защитават клетъчната мембрана. Палмитолеиновата киселина се съдържа в кожата и с възрастта нивото й намалява. Затова маслото от макадамия е важно средство за намаляване на ефекта от стареенето. Поради своите омекотяващи свойства и хидратиращо въздействие то е чудесно за суха и старееща кожа, тъй като им помага да запазят своята гладкост, еластичност и свеж вид.
Маслото от макадамия лесно попива - не случайно се нарича 'изчезващо масло'. То е хипоалергенно и има благотворно въздействие върху чувствителната кожа.
В магазинната мрежа, можете да го намерите, произведено от фирма "Икаров".

И така... смесили сте пюрето от семенцата с маслото. Добавете лъжичка заквасена сметана и лъжичка кафява захар. Разбъркайте.
Нанесете с четка по цялото лице (без зоната около очите).
След като единият пласт изсъхне, нанесете втори.
Легнете си за 30-40 минути, след което изплакнете с хладка вода, премахвайки маската с кръгообразни, масажни движения - по този начин ще я използвате и като ексфолиант.
Наплискайте се със студена вода и ще видите промяната в кожата си :))

* Специални благодарности на едно 'огнено' момиченце за съдействието! :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign