Старите куфари и сандъци - очарователно решение в интериора

Комфортът и уютът, който лъха от интериорния стил 'прованс', днес е особено популярен. Използването на стари вещи или състарени такива, сякаш внася сладко, леко носталгично и меланхолично спокойствие у дома...

Ако и Вие искате да обзаведете жилището си по този начин, или поне да внесете интересен акцент в интериора, не е необходимо да давате маса пари за нови 'състарени' мебели и аксесоари! Единственото, което трябва да направите е... да погледнете в килера/ тавана/ мазата. Защо ли? Защото там със сигурност имате стари, отдавна забравени и окачествени като 'абсолютно безполезни' вещи, които лесно могат да се превърнат във впечатляващ интериорен елемент. Към тези ненужно-полезни вещи се отнасят куфарите и сандъците...

Как да ги използваме:

Малките по размер куфари могат да станат чудесно допълнение към портмантото в коридора.
В тях можете да сложите рядко използваеми вещи... а за да не забравите какво има във всеки от куфарите, направете етикетчета - симпатична и полезна закачка.
Ако куфарите са дамски, привържете етикетчетата с копринена или тюлена панделка, а ако са класически куфари, използвайте конопена или кожена връв.
Не забравяйте да съобразите и дизайна на пояснителните 'табелки' с този на куфарите. Можете да ги оформите като сърчица, цветенца или ретро анонси; да използвате картон или хартия, които леко да обгорите по краищата, или пък да ги изрежетете от цветна апликационна хартия. Вложете фантазия и резултатът ще е налице.
 Друго ефектно и функционално решение да използвате куфарите - разположете ги един върху друг в коридора и сложете в тях обувките, които не използвате в текущия сезон.
 В спалнята: Ако винаги се чудите къде да приберете чаршафите, завивките и други елементи от спалното бельо, ето го решението - сложете куфарите в долната част на леглото или под него и ги изпозлвайте като шкафове! Красиво и наистина удобно решение, което наред с всичко внася и авантюристична нотка - може да имате усещането, че сте заминали на пътешествие и сте отседнали в уютен хотел ;)

Още една свежа идейка - закачете малките куфари на стената или пък ги поставете върху някой шкаф и ги пригодете за библиотека.Нямате нощни шкафчета? Куфарите отново идват на помощ!
... и пишейки 'нощни шкафчета' се замислихме - защо пък 'нощни' ?! ... та нали са си там и през деня... ;) :))))
... могат да Ви послужат и не само като нощни шкафчета, а като своеобразна мебел в стаята - чудесно решение, особено, ако средствата Ви за закупуване на истински такива са ограничени...
 Вече споменахме за използването на куфарите в ролята на чекмеджета върху портмантото... да, но ако нямате такова? Направете си - от куфари, разбира се! :)

В градината... на терасата... в коридора... използвани в качеството на поставка за саксии? Защо не! Особено пък имайки предвид, че в тях можете да разположите градинските инструменти, торбичките с неизползвана пръст или шишенцата с тор... :)

Най-очарователните куфари са тези, изработени от дървени клонки. Те могат да се превърнат в пленителен акцент към всеки интериор и най-вече към този, решен в естествени цветове и материали.
 Старите 'бабини' сандъци са пленителни, не мислите ли? Но наред с това те са и безкрайно удобни, ако решите да ги използвате като елемент от интериора.
Можете да ги пригодите като масичка, мини бар или пък да ги употребите в ролята на скрин.
... В случай, че куфарите и сандъците, които сте намерили, не са в добро състояние, не се отчайвайте! Лесно можете да ги 'реставрирате' като ги боядисате, лакирате или облицовате с подходящи материали.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign