Легенди и факти за "Френската" целувка

Най-еротичната и разкрепостена целувка по устните - това е френската целувка. В отдавна отминали времена тази целувка се считала за нехигиенична и непристойна, и се осъждала се от общественото мнение. Днес всяка жена се счита за неустоима и привлекателна, ако може да целува страстно.
Съществуват много легенди за това, откъде се е появила първата целувка. Една от тях твърди, че първата целувка хората научили от птиците. Те наблюдавали как птиците хранят своите малки и решили да пробват движението.

Любов с вкус на грозде

Романтично е да целунеш любимия, като споделиш от своята уста в неговата зрънце грозде. Тази прекрасна форма на целувка идва от стара Франция. Някога в малко село, в предградията на Париж, живял винопроизводителят Жан Луи Филип дьо Троа. Отглеждането на грозде било неговата страст, а виното, което правел от него било несравнимо. Един ден през селото минала една херцогиня, която отседнала в най-добрата страноприемница. Когато вкусила от виното, поднесено на трапезата, тя толкова се впечатлила от чудесната напитка, че пожелала да се срещне с производителя. Жан Луи й разказал за тайната на чудесното си вино - всяка сутрин той целувал всеки грозд. Винопроизводителят целунал и самата херцогиня по устните, след което виното му получило името "Френска целувка". След време така започнали да наричат и самата целувка по устните - "Френска целувка".

Да се задъхаш от страст

В наши дни не е задължително да пълним устата си с грозде и да мокрим устните си с вино, за да се получи страстна и изгаряща целувка. Основното във "френската" целувка - това е докосването и играта с език. Тук всичко е въпрос на фантазия и креативност. Може да опитате от всичко, след което да изберете Вашия стил: от леко докосване на езиците до страстно ухапване. Принципът е, че всичко е позволено, ако не причинявате болка на партньора си. Съветът към дамите е, че не е необходимо да се впиват в устните на партньора си, за да покажат силната си страст - това е по-скоро приоритет на мъжете. Но ако е наложително - направете го! Нека останем без дъх от страст..

Ах, замая ми се главата...

Ако през 40-те години лекарите съветваха след френска целувка да изплакнем уста, то днес не е така.
Съвременните лекари смятат, че обмяната на слюнка и микроорганизми при целувка имат своите предимства: укрепва имунитетът, защото в състояние на влюбеност човек е по-малко уязвим от всякакви видове бактерии. Сексолозите смятат, че със определени движения на езика, жената съобщава на партньора си, че желае да продължи любовната прелюдия в по-интимна обстаовка.
С целувката може да намерите отговор на въпроса: "Той ли е принцът, който чаках?". Ако след целувка се чувствате замаяни и сърцето Ви е преизпълнено със щастие, може би истинската любов е наблизо и това е мъжът на мечтите Ви.

Ако темата Ви е интересна, може би ще Ви бъде интересно да прочетете: 30 Любопитни факти за целувката

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign