Най-разкошните хотели във Франция


Франция - това е страната, която съчетава красота и разкош, изискан вкус и историческо наследство от много отминали епохи, загадъчно обаяние на старинното и младостта на съвременността.

Ако сте почитател на лукса, представяме Ви едни от най-разкошните хотели, в които може да отседнете по време на престоя си в страната.

Хотели в Париж и околностите:

Shangri-la Hotel Paris


Сградата на хотела е построена през 1896 г. и в миналото е била резиденция на принц Ролан Бонапарт, племенник на Наполеон Бонапарт. Хотелът е разположен в престижния 12-ти район, в близост до Трокадеро, Шанз-Елизе и много други атракции.


Royal Monceau Raffles Paris

Хотел Royal Monceau Raffles Paris е признат за един от най-елегантните хотели в центъра на Париж, само на няколко крачки от Елисейските полета, Триумфалната арка и парка Монсо.


Mandarin Oriental Paris

Знаменитият хотел La Ville de les Lumieres, преименуван в Mandarin Oriental Paris, се превърна в още едно бижу, което украсява колекцията на веригата първокласни хотели Mandarin Oriental Hotel Group. Mandarin Oriental Paris се намира в самия център на Париж, на улица Сент-Оноре, сред бутиците за модни дрехи, недалеч от Елисейския дворец.

Les Etangs De Carot

Хотел Les Etangs De Carot е разположен сред гъсти гори, до неголямо езеро, на 18 км на запад от Париж. Хотел Les Etangs De Carot предлага на своите гости стаи с индивидуален дизайн. Имате избор на гледка към красивите, окръжаващи го гори или към езерото.


Хотели в Ница и Кан:

Хотелския фонд на прочутия Лазурен бряг е толкова величествен и изискан, че ни кара да замълчим в преклонение пред красивите постройки. Всеки хотел е знаменит и носи множество спомени от изминалите години и звездните гости.

Majestic Barriere

Хотел Majestic Barriere в Кан носи славните спомени на 20 век. В него неведнъж са отсядали Катрин Деньов, Кристоф Ламбер, Изабела Аджани, Жерар Депардьо, Майкъл Джексън и др. Хотелът ще Ви зарадва с изисканата кухня на ресторантите Villa des Lys и Fouquet’s Cannes, които са признати за едни от най-модните ресторанти на Кан.

InterContinental Carlton Cannes

Най-известният крайбрежен хотел на Кан, InterContinental Carlton Cannes, е открит през 1912г. Той е обявен официално за исторически паметник на Франция, а неговата фасада е почти толкова известна, колкото и самият фестивал на Кан: звездите тук са правило, а не изключение.


Hotel Negresco

Друг пример за разкош - това е Hotel Negresco, основан от Хенри Негреско. Построен е по проект на известният архитект от периода Belle Epoque - Едуард Ниерман. Откриването на хотела се състои през 1913г в присъствието на многобройни знаменитости. От 1957г. е собственост на семейство Ожие. Те са успели да запазят "духа на Негреско", като са събрали уникално художествено наследство: музейни уникати, произведения на изкуството, антикварни мебели и ценни предмети. През октомври 1974г "Негреско" е обявен за исторически паметник, а Travel Editors of America го класират като един от 10-те най-добри хотели в света. Ресторантът на хотела - Le Chantecler има две звезди на "Мишлен".

Хотели в Сен Тропе:

La Reserve Romatuelle


La Reserve Romatuelle е нов, дизайнерски хотел. Той е разположен недалеч от Сен Тропе, един от най-впечатляващите курорти на Лазурния бряг.


Pan dei Palais

Съгласно легендата, историята на хотел Pan dei Palais започва в Пенджаб, където френският генерал Allard срещнал и горещо залюбил младата, източна принцеса Bannu Pan Dei. Именно за своята възлюбена и техните пет деца, които се появили на бял свят вследствие на тази любов, през 1835г. генералът построил дворец, който до наши дни е запазил своето изящество и духа на романтизма.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign