3 Маски с грозде за мазна кожа

При всеки човек кожата на лицето е специфичен тип - нормална, суха или мазна. По тази причина, ако сте любители на домашно приготвената козметика, трябва да съобразите типа кожа с маските, които може да ползвате.
Представяме Ви три маски за мазна кожа и разширени пори на лицето, които се приготвят с грозде.


Маска 1:

Няколко зърна от червено грозде се избелват и се разбиват със сметана, за да се получи гъста каша. Нанасяме маската върху лицето и я оставяме да действа 20 минути, след което я изчистваме с помощта на тампон, натопен в прясно мляко. Тази маска подхранва, освежава и изглажда кожата, а също така свива и разширените пори.

Маска 2:

За тази маска са Ви необходими един яйчен жълтък, който се разбива в 1/2 ч.л. растителна мазнина/олио,зехтин/ и 2 с.л. гроздов сок. Престоят с маската е 20 минути, след което се измива с хладка вода. Ефектът на маската е, че почиства, леко избелва кожата и стяга порите.

Маска 3:

Смачкайте 5-6 големи сочни зърна от бяло грозде. Със сока намажете обилно кожата на лицето и шията. След 20 минути, отмийте маската с хладка вода, смесена с лимонов сок. Меката плодова киселина ще отдели отлюспените мъртви клетки на кожата и ще я направи нежна и гладка.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign