5 Начина да разберете какво е да станете родител ( Смях и/до сълзи)

 1.  Ще знаете с точност как ще минават нощите Ви, ако до 10 вечерта ходите в кръг по стаята с някакъв мокър предмет, тежащ 3-4-5 кг. В 10 ч. го поставете някъде, навийте будилника за 12 и отидете да спите. Събудете се в 12, отново вземете предмета на ръце и до 1 часа го разнасяйте насам-натам, полюшвайки го и тананикайки монотонна песничка. Навийте будилника за 3. Тъй като е твърде вероятно да не успеете да заспите, станете в 2 и изпийте нещо. В 2 и 45 си легнете, в 3 станете, защото будилникът звъни. Пейте песнички в тъмното до сутринта, навийте будилника за 5. Тогава станете и пригответе закуската. Всичко това се прави в продължение на година - година и половина.

2.  За да сте готова за първите стъпки на нероденото си дете, намажете с конфитюр завесите и дивана. Натикайте парче риба (примерно) зад шкафа и го оставете да престои там цял месец.

3. Ще бъдете съвсем наясно какво ще представляват разходките с малкото човече, ако се облечете и излезете на улицата. После влезте обратно. Отново излезте и пак влезте. Накрая излезте с бърза крачка и тръгнете напред. Стоп! Бързо се върнете! Пак тръгнете! На всеки десет секунди се спирайте и оглеждайте внимателно хвърлените на земята фасове, старите дъвки, мръсните хартии, мъртвите насекоми. Върнете се обратно. Започнете да крещите, че така повече не можете. Викайте толкова силно, че съседите да излязат на балконите си. Е, сега вече сте готови да изведете детето си на приятна разходка.

4.  Вземете една диня и направете в нея отвор с размера на топка за тенис. С помощта на въженце окачете динята на високо и я разлюлейте. После хванете в ръка купичка с крем или пюре и се опитайте лъжичка по лъжичка да ги натъпчете в отвора на неспиращата да се люлее диня. Продължавайте, докато не преполовите купичката. Останалата половина изсипете върху коленете си. Оттук нататък нищо няма да Ви попречи да нахраните 12-месечното си ангелче.

5. Непосредствено преди да заченете, пообщувайте с някоя семейна двойка с деца. Критикувайте без задръжки начина, по който ги възпитават на ред и дисциплина, и това, че позволяват на малчуганите да буйстват. Посъветвайте ги как да научат децата си да стоят на гърнето, да заспиват по-бързо, да се хранят, без да цапат и да се държат безупречно. Сега вече знаете какво да очаквате от околните, когато Вие самата се присъедините към общността на родителите.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign