Най-необикновените плажове в света

Всеки от нас си мечтае да замине на почивка в някое райско кътче по света... Да събира слънчевите лъчи в топлите дни... да се наслаждава на лекия повей на вятъра... да се изкъпе в чистата морска вода... да полежи на жълтия пясък....Иииииии... СТОП! А защо точно на жълт? Знаете ли, че природата е създала уникални плажове, чийто пясък далеч не е в традиционното жълто?

Да вземем наример един от Хавайските острови, който е известен, благодарение на наситено тъмночервения цвят на плажа.
На южния бряг на остров Мауи се намира изгасналият вулкан Кауки и именно той се явява виновник за този феномен...


Хавайските острови могат да се похвалят с плажове не само в червен, но и в зелен цвят.
Papakolea Beach е получил окраската си, благодарение на високото съдържание на хризолитни кристали в местните вулканични скали, които придават на плажа доста необичаен нюанс на зеленото...А за да видите най-черния плаж в света, ще трябва да се отправите към друг хавайски остров - Big Island. Почвата на плажа Black Sand Beach е смес от базалт и лава и за местните тя е реликва, подобно на коралите в Египет... Поради тази причина на туристите е забранено да си вземат за спомен малко от уникалния пясък.Любителите на фантастични пейзажи могат да посетят и други хавайски плажове с черен пясък: Honokalani Black Sand Beach, Oneuli Beach (там пясъкът е тъмнокафяв) , Kehena Beach или Pololu Valley Beach.
Ако пък хавайските плажове по някаква причина не Ви вдъхновяват, нека се преместим в Австралия и да се полюбуваме на удивителния снежно-бял плаж Hyams Beach.
Плажната ивица е покрита с най-белия пясък в света ( оофициално потвърдено ), който освен това е толкова ситен, че често е сравняван с брашно...


И може би най-впечатляващият от всички плажове е калифорнийският Pfeiffer Beach, който с право може да бъде наречен най-колоритния в света.
Крайбрежните хълмове, обграждащи залива Big Sur, съдържат големи количества кристали на червен гранат. Но тъй като почвата се отмива от дъжда неравномерно, то нейните оттенъци постоянно се менят и пясъкът на плажа прелива в удивителни оттенъци на розово и лилаво.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign