Bushmills - "Златистата вода на живота"

В Северна Ирландия дъхът спира от много неща - от великолепния пейзаж на Giant's Causeway, от красивите легенди, от достолепния чар на старите дъбове...
Глътка Bushmills - и преживяването започва, където и да сте.

Погледната отвън, дестилерията Bushmills създава усещането, че човек се е върнал блажено някъде години назад във вековете - благородно остарели камъни и тухли, яркочервени дървени повърхности и две пагоди близначки, които придават на Old Bushmills тайнствено очарование. Тук легендите за Uisce Beatha и Aqua Vitae (водата на живота) сякаш са още живи.Те одухотворяват пейзажа на Бушмилс, където в продължение на четири века изкуството да се прави уиски се предава от поколение на поколение. Днес в двора на дестилерията можете да чуете песента на славей и да видите крави, които тихо и спокойно си пасат между сградите, но зад старите стени модерни технологии и машини продължават вековната традиция на занаятчийското изкуство.
Мястото е едно от малкото в света, където дестилирането на малца, смесването, отлежаването и бутилирането се осъществяват под един покрив. Само уиски, чието производство става по този начин, има правото да носи титлата single.
Old Bushmills Destillery е наследник на традиции и история, които могат да накарат всеки, опитал някое от уискитата Bushmills, да се почувства специален. Дестилерията е притежател на първия в света лиценз за производство на уиски, издаден преди близо 400 години, в далечната 1608-ма. Древната слава на уискито с изключителен аромат и мек вкус се поддържа от уникалната технология на производство - по-бавна и трудоемка, но с ефект, който си заслужава... Колкото до това, кое от уискитата Bushmills ще изберем, нека да се вслушаме в думите на мастер-блендера Колум: "Когато отморявам у дома, предпочитам Bushmills Original, смесено с джинджифил, спрайт или кола. Когато вечер съм навън с приятели, моят избор е Black Bush с лед. Перфектният придружител на всяко ястие е Bushmills 10 Year Old Single Malt, тъй като елегантният му и деликатен вкус допълва повечето храни. За да се превърнат специалните поводи в наистина запомнящи се или когато подарявам, аз избирам редките 16-годишно и 21-годишно single malts".
Думи на един мастер-блендер, посветен да доставя удоволствие. Също като Bushmills...


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign