Как да се справим с умората в горещините

С горещините се повишава рискът от развиването на астения. Какво представлява астенията и как да се справим с нея е темата на тази статия...
Астенията се характеризира с обща слабост, физическа и психическа умора, понижаване на трудоспособността и енергията. Според мнението на медиците към тази болест са предразположени главно хората, претърпели травма в областта на главата, наскоро съвзели се или все още страдащи от инфекциозни заболявания, а така също гражданите и децата.

Използвайте силата на зеления цвят!

Ако умората Ви наляга още с отварянето на учите и Ви е трудно дори да съберете мислите си и да се съсредоточите, специалистите съветват да се обградите в наситено зелен цвят. Облечете се в такива дрехи, поглеждайте често горски пейзажи или поставете на бюрото си голяма саксия с китно растение.
Цветът на естествена зеленина успокоява нервите, стимулира нервните окончания, разположени в очните дъна и поддържа общия тонус в организма.

Диета за здраве

В горещите дни потоотделянето се засилва, а това означава, че организмът губи ценни соли и микроелементи. Това не е времето, в което трябва да се подлагате на драстични диети! Балансираното хранене е всичко, от което се нуждаете. Пийте повече вода, като избягвате газираните напитки и консервираните сокове с голямо съдържание на захар. Наблягайте на свежите плодове и зеленчуци, а за тежките меса и храни по-добре забравете.

Трикове
* Обтривайте зоната под ушите, врата и подмишниците с ментово ледче - това ще Ви изкара от летаргичното състояние и ще активира желанието Ви за работа.

* Консумирайте боровинки и касис.

* Махнете тежките бижута от шията и ръцете си.

* Отдайте предпочитанията си на облекла от естествени материи - лен, памук, коприна.

* Използвайте дезодоранти с ярко изразен цитрусов аромат.

Вижте и: Как да си направим козметичен лед


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign