Пилатес за мързеливци: Тренирай в леглото

Въпреки шеговитото име на статията, хубавата фигура няма нищо общо с мързела и ако искате да имате такава, трябва да вложите малко усилия. Тази серия упражнения е лесна за изпълнение, базирана е на плавни движения и контрол над мускулите. Основното й предимство е, че може да я правите навсякъде - включително и в леглото.

Упражнение 1:
Легнете по корем, изпънете ръцете напред, разтворете краката на ширината на раменете. Издишайте, вдигнете лявата ръка и десния крак на височина 30 см и останете в тази поза за 10 секунди. Върнете се в изходно положение. Повтаряйте същото упражнение, като размените ръцете и краката. Упражнението се прави по 10-12 пъти за всяка страна.

Упражнение 2:
Легнете странично, изнесете едната ръка нагоре, другата поставете пред тялото си. Дръжте главата изправена, не я накланяйте към раменете. Вдигнете двата крака едновременно. Върнете се в изходно положение. Упражнението се прави по 15 пъти за всяка страна.

Упражнение 3:
Легнете по гръб, свийте краката в коленете, стъпалата са на ширината на бедрата. Протегнете ръце до тялото, приберете корема. Бавно повдигайте таза, опирайки се на крака и след това плавно го отпускайте в изходна позиция. Повторете упражнението 20 пъти.

Упражнение 4:
Легнете по корем с крака, разтворени на ширината на раменете. Сгънете лакти с опора на пода и втора опорна точка - пръстите на краката. Приберете корема, не повдигайте рамене. Повдигнете бедра от пода, така че тялото ви да остане в права линия. Повторете упражнението 10-12 пъти.

Упражнение 5:
Легнете по гръб. Изпънете ръце успоредно на тялото. Повдигнете двата крака, сгънати в коленете, след което изпънете единия от тях и задръжте в тази позиция, докато можете. Повторете упражнението 10-12 пъти.

Упражнение 6:
Заемете позиция на колене, тялото е изправено. Наведете се напред с протегнати ръце. Задръжте в това положение 10 секунди, след което се изправяте отново. Повторете го 5 пъти.


Ако сте почитател на грижата за хубаво тяло, може да опитате и 10 пилатес упражнения за напреднали.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign