Приложение на плетените изделия в интериора

За да разнообразите интериора в дома си не е задължително да прибягвате до услугите на дизайнер или да харчите значителна сума, купувайки скъпи и луксозни вещи.
Достатъчно е да се снабдите с плетени кошници, панери или кошове. Те са функционални, идеално подхождат към почти всяко стилово решение и наред с това са особено популярни и модерни в областта на интериорния еко-дизайн.
Ако по-рано плетените изделия бяха масово приемани като част от мебелировката за къщата в провинцията, то днес съвременният дизайн предполага тяхното активно използване и в градските жилища.
Освен практичността, тези изделия са високо ценени и заради приятния си външен вид и усещането за спокойствие и уют, което носят.

Дизайнерите започнаха да заменят дървените поставки и шкафчета с кокетни плетени изделия. Те са леки и могат да бъдат направени от редица естествени материали - ратан, лоза, бамбук, морска трева, върбови клонки...

Поради своята лекота и 'въздушност' те са особено подходящи за малките жилища.
Големият избор от форми, размери и цветове позволява да изберете плетен кош или панер за всяко ъгълче от дома си.

Приложението на изделията от преплетени клонки е многобройно. Те са удобни за съхраняването на дискове, книги, готварски подправки, домакински препарати, растения, дрехи, а поставянето им в банята може да придаде на помещението облик на SPA салон.

Панерите са удобни за употреба и в антрето - можете да ги пригодите като стенни 'рафтове' или като 'шкафчета', в които да поставите обувките си.


Ако пък естественият цвят на използвания материал не Ви върши работа, можете лесно да го промените като боядисате плетеното изделие в харесвани от Вас краски.
 
 ... и няколко приложения на плетените кошове като чекмеджчета към диван или легло :

 
А как можете да си направите сами такъв диван, можете да видите ТУК

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign