Козметичните комбинации, без които не можем

Съединението прави силата - така е навсякъде, дори в козметиката. Ако действат поотделно, две различни средства за разхубавяване непременно ще ни помогнат. Когато обаче обединим възможностите им, ние със сигурност ще постигнем много повече.

Тоалетно мляко + тоник (лосион)

Да, това е най-популярната комбинация, но дали всички ние си даваме сметка, че прилагането на едното без другото просто няма смисъл. Използвате само тоалетно мляко? Все едно да се насапунисате, без да се измиете с вода - част от замърсяванията и грима остават по повърхността на кожата и й пречат да диша. Признавате единствено тоника? Няма съмнение, че се разгримирате само отгоре-отгоре - тоникът представлява разтвор на водна основа и не е в състояние да отстрани мазните частици, съдържащи се във фон дьо тена, червилата, кремообразните сенки.

Съветът на специалистите:

Свършили сте лосиона си? Изплакнете тоалетното мляко с вода от чешмата, а ако тя е много варовита, използвайте минерална. Нямате тоалетно мляко? Заменете го с някакво масло за лице, което ще отстраните с обичайния тоник.

Пилинг + маска

От всички маски, бил ите хидратиращи, регенериращи или почистващи, ние искаме да действат бързо и в дълбочина. Най-умното, което можем да направим, за да помогнем на активните им съставки да си свършат по-добре работата, е да освободим с помощта на ексфолиант или пилинг повърхността на кожата си от всичко, което може да ги спре, и най-вече от мъртвите клетки.

Съветът на специалистите:

За да ексфолирате нежната си кожа, без да я раздразните, сложете малко от продукта за пилинг в тоалетното си мляко. Обработете лицето и шията си, после ги изплакнете с много вода, подсушете и нанесете маската.

Автобронзант + мляко за тяло

Ако принадлежите към все повечето жени, които използват автобронзант от 1 януари до 31 декември, Вие вероятно сте доволни от резултата, но все пак се оплаквате от сухата си кожа. Има три решения на проблема Ви - да нанасяте продукта за тен без слънце вечер, а сутрин да слагате хидратиращ крем, да разтворите автобронзанта си в тоалетно мляко за тяло или да го поставяте веднага след него. Ще се наложи да повтаряте операцията всеки ден, но затова пък кожата Ви ще си остане еластична и гладка.

Съветът на специалистите:

Изчакайте няколко минути, преди да се облечете, тъй като смесеният с тоалетно мляко автобронзант изсъхва доста по-бавно.

Шампоан + козметичен оцет

Нашите баби са миели главите си с домашен сапун, затова и се е налагало да използват оцет, който да върне блясъка в косите им. Днес ние имаме на разположение какви ли не шампоани, но пък малтретираме косата си прекалено честото използване на сешоар, преса, боя... Тези процедури също като някогашния твърдо сварен сапун отварят люспите на косъма и му пречат да отразява светлината. Изводът е, че пак се налага да слагаме оцет, но вече козметичен - все повече марки го предлагат на пазара.

Съветът на специалистите:

Ако не разполагате със специален оцет, разтворете половин чаша ябълков в литър сравнително хладка вода, с която ще облеете най-накрая косата си.
Прекараният през марля сок от прясно изцеден лимон има същия ефект.

Масло за тяло + парфюм

Дори сутрин да се парфюмираме повече от щедро, до вечерта не остава и следа от любимия ни аромат. Съвсем нормално. Неговите молекули са летливи, затова и изчезват, ако не знаем как да ги 'фиксираме' трайно към кожата си. Няма нищо сложно - намажете се със специално масло за тяло и веднага след това се напръскайте с тоалетната вода или парфюма си. Той ще Ви придружава дълги часове, без силата му да отслабне.

Съветът на специалистите:

Можете да сложите малко парфюм в масло за тяло с неутрален аромат.

Масло за тяло + мляко за тяло
Подчертано сухата кожа, особено през зимата и особено върху краката и ръцете, където има малко мастни жлези, се нуждае от нещо повече от обикновено хидратиращо мляко. Затова, преди да го нанесете, намажете се от главата до петите със специално масло за тяло и няма да съжалявате.

Съветът на специалистите:

Ще направите икономия и на масло, и на тоалетно мляко, ако ги нанасяъе върху още влажната си кожа, веднага щом излезете от банята.

Лакочистител и вода

След като свалите лака от ноктите си, не пропускайте да ги облеете с вода. В противен случай ще започнат да се цепят и раздвояват.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign