5 Упражнения за идеално седалище

За стегнато и повдигнато дупе мечтаят не само болшинството от жените, но и много мъже. Предлагаме Ви пет от най-ефективните упражнения за седалището, които ще Ви позволят да постигнете желания резултат.
Важно:
* Правете упражненията само след предварителна загрявка.
* Указаните повторения са оптимални. В началото е твърде възможно да не можете да постигнете такива резултати, затова усетите ли прекалено силно напрежение, спрете.
* Правете упражненията всеки ден в продължение на 2 седмици - още тогава ще забележите резултата.
* След това ги правете 3 пъти седмично.

1. Изходно положение: легнете по гръб, сгънете краката в коленете, на ширината на раменете. Повдигнете таза колкото се може по-нагоре, стегнете седалището, бавно отпуснете.
Направете 4 групи по 30 повторения всяка.
2. Изходно положение: легнете по гръб, стъплата, разкрачени на ширината на раменете, а коленете събрани. Повдигнете таза нагоре и отпуснете, но така че да не докосва пода. Стегнете седалището колкото можете по-силно и не отпускайте по време на цялото упражнение.
Направете 4 групи по 30 повторения всяка.
3. Изходно положение: застанете на колене, подпрете се на дланите си и си представете, че има някой зад вас, когото искате да ритнете :)))
Изпънете рязко единия крак колкото можете по-високо и бавно отпуснете.
Направете по 50 повторения с всеки крак.

4. Изходна позиция: изправете се и разтворете краката широко. Петите да бъдат една срещу друга. Ръцете изпънати напред, на едно ниво с раменете.
От тази позиция започнете да клякате, но не до земята, а на около 40 см от нея. Изправете се в изходна позиция. Повторете. Засилвайте темпото след всеки кляк, докато накрая започнете да 'пружинирате'.
Упражнението е перфектно и за 'ленивата' вътрешна част на бедрата.
Направете 2 групи по 50 повторения.

5. Седнете на земята. Свийте единия си крак в коляното и го изтеглете настрани. Изходната позиция е все едно ще правите мъжки полу-шпагат. Другият крак е опънат. Гърбът изправен. Ръцете събрани пред тялото.
Започнете да изправяте опънатия крак и бавно отпускайте.
Упражнението е много трудно за изпълнение, но с невероятен ефект срещу 'бричовете'.
Направете 3 групи с по 40 повторения на всеки крак.
Краката Ви трябва да бъдат на една линия.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign