7 Правила за употреба на дезодорантите

Дезодорантите не могат да предотвратят потенето, но спират разлагането на бактериите, които "виреят" в потта и по този начин потушават отделянето на миризма. Технически дезодорантът съдържа антибактериални съставки, които гарантират, че отделената пот няма да причини миризма. Повече информация за видовете дезодоранти може да намерите ТУК. А ето и няколко прости правила за употреба на дезодорантите:

1. Нанасяйте продукта върху чиста и суха кожа.

2. Редовно епилирайте кожата под мишниците. Така ще намалите риска от поява на неприятна миризма.

3. При евентуално зачервяване на кожата под мишниците оставете дезодоранта за няколко дни и използвайте талк.

4. Ако имате по-силно потооделяне, употребявайте антиперспиранти.

5. Не използвайте едновременно парфюмни дезодоранти и парфюм. Ако все пак го направите, нека продуктите да са от една серия.

6. Не използвайте дезодориращ продукт непосредствено преди да влезете в банята или сауната - това може да предизвика кожни алергии.

7. Ако дезодорантът не Ви помогне в борбата с неприятната миризма под мишниците, обърнете се към лекар-специалест. Може би имате по-сериозен здравословен проблем, хормонален или свързан с нервната система.

Всички дами, любителки на модните покупки , качествената козметика и парфюмерия, са "Добре дошли!" в онлайн-бутиците за красота, мода и стил 

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign