18 Идеи за красиво оформление на балкона

На повечето от нас ни се иска да бъдем колкото се може по-близо до красотата на природата и да релаксираме на свеж въздух. В градски условия тази идилия е невъзможна, но... не съвсем. С немного усилия и средства + 'щипка' фантазия можете да създадете прекрасна зона за отдих на собствения си балкон. Независимо от размерите на терасата, решение винаги има, а ако имате нужда от допълнителни идеи сте попаднали на точното място.
Първо трябва да решите кой стил Ви носи най-много радост и спокойствие. Винтидж, прованс, барок или пък еко-дизайн?
Как си представяте перфектното кътче - с елегантни и кокетни столчета от ковано желязо или пък с кресла от преплетени клонки?

Едва след като си отговорите на тези въпроси, можете да пристъпите и към оформлението на балкона. Ако е нужно, пребоядисайте стените. Заложете на бялото - носи усещане за простор, чистота и релакс. Интересно и красиво решение са и тапетите, имитиращи тухли или камъни, а още по-добре естествената облицовка с тях.

Още една идея за декорация на стените - дървени пана или такива от преплетени клонки бамбук.
Не забравяйте за детайлите - малки сувенири, кокетни покривчици, фенери или красиви лампи, високи вази, възглавнички... Всички тези аксесоари допринасят за уникалното очарование на Вашия балкон и го превръщат в собственото Ви райско кътче.

Не забравяйте за растенията! Нищо не носи повече настроение и позитивни мисли от красиво разцъфналите цветя и свежата зеленина.
В момента на пазара се предлагат десетки варианти на саксии, предназначени за балконския парапет. Съобразете дизайна им с останалата част от обзавеждането.

Подът - разбира се, за предпочитане да е дървен, защото носи повече уют, но и вариантите от камък или глина също са разкошни. Ако пък не можете да си позволите нито едното, нито другото, застелете терасата с изкуствена трева или пък бамбукова рогозка. Дори и с тези прости наглед идеи, балконът придобива съвършено нов облик.
Чудесна идея за декорация на пода на терасата е представена на следващата снимка - комбинация от дървено дюшеме и речни камъни. Красиво, нали?

А ето и още няколко красиви идеи, от които да почерпите вдъхновение:

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign