Балсам и мляко - Радост за Вашето тяло

Доскоро на тях се гледаше като на глезотия и рядко присъстваха в козметичните ни несесери.
Днес те намериха своето място в козметиката за тяло, той като несъмнено правят кожата ни мека и й придават добър външен вид. Ето какво още трябва да знаем за тях.


Кого да изберем - балсам или мляко?

Те са доста близки по състав и функции, така че се съобразете най-вече с личните си предпочитания. Определящи могат да бъдат гъстотата на текстурата, ароматът на продукта, както и маслата, с които е обогатен. Балсамът обиковено има по-течна форма, не лепне по кожата и попива веднага. Млякото е по-кремообразно и хидратира в дълбочина. За да можете да постигнете максиален резултат, от съществено значение е да се съобразите с Вашия тип кожа. Ако ароматът е определящ фактор за Вас, сутрин заложете на флоралните и цитрусовите ухания, които ще Ви заредят с енергия и тонус, а вечер - на успокояващите ориенталски нотки, които имат свойството да релаксират сетивата.

Как трябва да ги нанасяме?


С леки и плавни масажиращи движения, като посоката, в която ги правите трябва винаги да е от краката към гърдите. Започнете от глезените, преминете през прасците, коленете, бедрата и дупето. След това разстелете продукта по китките, ръцете и раменете си. Последно той се нанася по корема и гръдния кош. Това подобрява циркулацията на кръвта, хидратира тялото и го обвива в невероятен аромат. В същото време, ако имате целулит, ще успеете да го намарите благодарение на масажа, който правите на кожата си, докато нанасяте балсама или млякото за тяло. Що се отнася до бюста - започнете от лактите, преминете през раменете и слезте към гърдите, като завършите с лек кръгообразен масаж, докато продуктът попие.
Най-трудно е да се достигне гърбът, ето защо за тази цел използвайте кърпа и постъпете по същия начин, както се посушавате след душ.

На кои части от тялото да обърнем специално внимание?

Деколтето, краката до коленете, колянната сгъвта и тази на лактите - това са участъците, които се нуждаят от най-много грижи и хидратация. Епилацията често изсушава кожата и ако не използвате продукти, които да третират този проблем, рискувате тя да се напука. Що се отнася до сгъвките - там броят на мастните жлези е много по-малък, отколкото в други участъци на тялото и поради тази причина трябва да им обръщате особено внимание. Ако искате деколтето Ви да е нежно и гладко, не пропускайте да се погрижите за него. Но за разлика от останалите места, не прекалявайте с употребата на продукта - използвайте същото количество като това за лактите например.

Всички дами, любителки на модните покупки , качествената козметика и парфюмерия, са "Добре дошли!" в онлайн-бутиците за красота, мода и стил
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign