Тухлената стена - красота и уют в интериора

Понякога по време на кардинален ремонт или, когато сваляме старите тапети, пред очите ни се разкрива възхитителна тухлена стена, която може да бъде превърната в основен акцент в жилището.
тухлата е строителен материал, претърпял термична обработка, ето защо не е застрашен от появата на мухъл и плесен. Дори и след десетилетия тухлената стена изглежда чудесно, запазила своя първоначален облик.
За да може тухлената стена да блесне в цялата си красота, е необходимо да бъде обработена. Ако зидарията е в добро състояние, то е достатъчно просто да я почистите от старото покритие и да я оставите така. При желание или по необходимост тухлената стена може да бъде боядисана с боя или покрита с лак.

Стената може да бъде украсена и с декоративни тухли. Съвременните технологии позволяват производството на всякакви вариации, форми и цветове, което Ви дава прекрасна възможност да смените облика на помещението по Ваш вкус и преценка.

Специалното полимерно покритие на тухлите ( то бива матово или гланцирано) допълнително разширява декоративните възможности на този строителен материал, тъй като позволява улрасяването му с разнообразни цветни рисунки.

Тухлената стена идеално си хармонира с изделия от ковано желязо и мебели от естествена дървесина. Всички тези чисти и безвредни материали създават екологичен вид на дома и прекрасен уют.

Тухлите често се използват в кухнята и при облицовката на камини, тъй като този материал е устойчив на температурни промени.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign