Дезодорантите: Как да ги избираме и употребяваме правилно?

Дезодорантите не могат да предотвратят потенето, но спират разлагането на бактериите, които "виреят" в потта и по този начин потушават отделянето на миризма.

Технически дезодорантът съдържа антибактериални съставки, които гарантират, че отделената пот няма да причини миризма. В козметичните магазини се предлага голямо разнообразие - спрейове, рол-он, кремове, талк. Нека разгледаме преимуществата на различните видове.

Спрейове


Те се препоръчват от специалистите на хора с повишено потоотделяне. Днес повечето големи козметични марки вече предлагат продукти, които щадят кожата и не съдържа спирт. Те залагат на превантивното действие на талка, който абсорбира потта и не оставя следи върху дрехите. Изключително практични, спрейовете все още са най-популярните "ароматизатори за тяло", съвременните добавки като соли против изпотяване ги правят истински хит. Освен това не оставят неприятни петна по дрехите Ви. Не забравяйте обаче, че дезодорантите действат добре само върху чиста кожа.

Рол-он


Компактен, осигуряващ мекота на кожата, подходящ за път. Поставянето му върху кожата под мишниците е приятно и оставя нежен, ароматен слой, изключително подходящ за предпазване от възпаления след епилация.

Стик

Той омекотява кожата под мишниците, която пък от своя страна е особено чувствителна. В сравнение със спрея, стикът е компактен и лесно се побира във всяка дамска чанта. И още едно преимущество - може да го съчетаете с любимия си парфюм, тъй като той няма ярко изразен аромат.

Крем-дезодорант

Истинско спасение за чувствителната кожа. Съставките му не само ще Ви избавят от неприятната миризма, но ще защитят кожата Ви от евентуални възпаления. Успокоява раздразнената кожа и затова е много подходящ за употреба след епилиране.

Пудра и талк


Те са идеални, когато сте с по-леки, ефирни дрехи. Дезодориращият ефект на пудрата е много лек, но тя отлично абсорбира потта от тялото. Нанасяйте върху суха, чиста кожа. Пудрата не се препоръчва за хора с прекалено суха кожа.

Антиперспиранти


Освен, че действат като дезодорант, те намаляват количеството отделяна пот чрез специални активни съставки. Това означава, че зоната под мишниците остава приятно суха. Използвайте ги сутрин, след като вземете душ. Антиперспирантите са незаменими в най-горещите летни дни, при по-дълго пътуване или тежка физическа работа.


Може би ще искате да прочетете : 7 Правила за употреба на дезодорантите.

Всички дами, любителки на модните покупки , качествената козметика и парфюмерия, са "Добре дошли!" в онлайн-бутиците за красота, мода и стил
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign