"Таен код": какво можем да прочетем по лицето

Когато казваме "Всичко му/ѝ е изписано на лицето", то най-често имаме предвид емоциите, които изпитва конкретния човек. Но чертите на лицето крият много повече информация...

Китайската философия твърди, че съществуват пет елемента, които влияят върху живота ни - дърво, огън, вода, зема и метал. При всички хора тези елементи са "смесени" на лицето - като краските на палитра... но един от тях задължително е доминиращ.

Елемент: Вода


Характеристика: дълбоко разположени очи с дълги мигли, голямо чело, тънки, изразителни вежди, широка подвижна уста, леко издадена брадичка.

Звезден пример: Рене Зелуегър, Саманта Камерън

Хората с такива лица обичат другите хора. Те са тактични, гъвкави в общуването и са готови на компромиси. Обожават промените и изненадите. Необикновено проницателни. Всъщност, интуицията у хората от този тип е много по-силно развита, отколкото при всички останали. Освен това са способни да преценяват дадена ситуация от различни гледни точки и използват това си умение качествено и постоянно.
"Водните" хора не се предават, нито пък започват да се жалват, в каквато и ситуация да попаднат, каквото и предизвикателство да им сервира животът. Усмивката им е широка и дружелюбна, предразполагат хората да им се доверят, подсъзнателно оставяйки у тях убеждението, че нямат какво да крият. Всъщност в техния житейски 'гардероб' има не е една тайна, но ако мислите, че можете лесно да се доберете до нея, жестоко се лъжете. Започвайки разговор с такъв човек, Вие доста бързо ще осъзнаете, че обсъждате предимно неща, които той е наложил като тема и които представляват интерес за него.
Въпреки всичко, обаче, хората от този тип са чувствителни и раними, но никога не показват слабостта си.

Елемент: Метал

Характеристика: малки, дълбоко разположени очи, изразени скули, тесен нос (често с изразена извивка), тънки устни.

Звезден пример: Гуинет Полтроу

Тези хора са си толкова самодостатъчни, че честичко рискуват да се окажат сами на 'бойното поле'. Те са изключително целеустремени, много инатливи, а желязната им самодисциплина е техният помощник в постигане на набелязаните задачи. Въпреки, че елементът метал се свързва с нетърпение и гняв, девизът на тези хора е: "Не отстъпвай и не се предавай!" Те не обичат да проявяват своите емоции, но това далеч не означава, че нищо не чувстват. В действителност в душата им често бушуват бури.
Единственото, което може да погуби хората от този тип е тяхното постоянно желание да контролират всичко и всички (а от това желание до нервното разстройство пътят никак не е дълъг), което пък кара другите да ги отбягват.

Елемент: Огън

Характеристика: кръгли бузи, големи блестящи очи, широка челюст, остра брадичка, голяма уста.

Звезден пример: Анджелина Джоли, Кайли Миноуг, Катрин Зита Джоунс

Хората с такива лица предпочитат първо да действат, а след това да разсъждават, забравяйки, че позицията "След нас и потоп" може да доведе до катастрофа. Те обикновено не се замислят за последствията от своите спонтанни решения, тъй като са твърде заети да се наслаждават на всеки момент "тук и сега". Ако собственият им живот им се стори твърде скучен, то хората от този тип не се поколебават да го превърнат в трагедия.
"Огнени" екстроверти можете да срещнете най-често в развлекателната индустрия - и това никак не е удивително, тъй като те жадуват за внимание, обожават общуването и им е трудно да си се представят, работещи в скучен офис или позиционирани на едно място.
Да наречете такива хора "затворени в себе си" би било изключително нелепо. Те предпочитат (а често и не могат) да сдържат собствените си чувства и емоции и щедро ги споделят с околните.

Елемент: Земя

Характеристика: широка челюст, широко чело, малък нос, равни, гъсти вежди, големи очи.

Звезден пример: Кейт Мидълтън, Мила Кунис

Хората с такива лица са методични, практични, пресметливи и, като правило, не витаят в облаците, предпочитат да стоят на земята, здраво стъпили и с двата крака. На тях определено може да се разчита. С достойнство излизат от сложни ситуации. Тяхната ахилесова пета е ревността, с която се справят изключително трудно.
'Земните' хора обмислят действията си, проницателни са, трудолюбиви и никога не правят нещо прибързано. Не са способни да вземат светкавично решения, а това, че тази им тяхна склонност често дразни околните изобщо не ги интересува.
"Земляните" имат изразено чувство за справедливост и много добре знаят кое е редно и кое не. Времето, нужно им, за да се сближат, доверят и разкрият пред други хора не е никак малко, но когато/ако това все пак се случи, те са надеждни и верни приятели, на които винаги можете да разчитате. Биха направили и невъзможното, за да могат техните близки да се чувстват добре и да бъдат защитени.

Елемент: Дърво


Характеристика: Високо чело, силна челюст, големи, близко разположени очи, дълъг нос, тясна уста.

Звезден пример: Дженифър Анистън, Сара Джесика Паркър, Мадона

Хората с такъв тип лице са невероятно активни, импулсивни и изключително честолюбиви. Всъщност, единственото, което може да ги съсипе са техните собствени амбиции. Те се 'палят' страшно бързо, генерирайки нови идеи и... също толкова светкавично угасват, ако им стане скучно (а това се случва доволно често). Техният ентусиазъм и вечен оптимизъм понякога дразни околните, особено тези, които предпочитат горчивата истина пред сладката лъжа и са склонни да оценяват нещата значително по-обективно.
"Дървените" хора са заразително жизнерадостни, те правят всичко "вкусно" - работят, хранят се, целуват се... Интересът им към живота повлича и другите, но по някое време може да се окаже, че пометени от енергичността им, техните последователи са загубили част от своята индивидуалност.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign