Хидратацията: Да утолим жаждата на кожата!

Каквито и средства да използваме, за да бъде нашата кожа свежа и сияйна, ако водният и запас е недостатъчен, усилията ни ще бъдат напразни.


Хидратацията се състои най-вече в това да предотвратим изсушаването на кожата. Постига се по два начина:
 • Чрез овлажняващ продукт: крем, маска, мляко, които обгръщат кожата с фин мазен слой, който покрива епидермиса и възпрепятства изпаряването на влагата от клетките. Козметичните продукти съдържат и вода, чиято цел е да възвърне хидробаланса на клетките.
 • Чрез избягване употребата на продукти и средства, които ускоряват дехидратацията: агресивни сапуни, гореща вода.
Овлажняването на кожата следователно има за цел да предотврати изсушаването и напукването й.

Как да го постигнем?


За начало специалистите препоръчват да избягваме всички неща, които й вредят. Така например те съветват да използваме предназначени за целта сапуни (такива, които съдържат хидратиращи агенти). Също така е необходимо да избягваме прекалено горещите вани и да ги заменим с душ с по-хладка вода.
Освен това след баня да не търкаме кожата, а леко и внимателно да попиваме водата по нея. Специалистите съветват да нанасяме два пъти дневно хидратиращ крем или мляко (за тялото). Най-подходящият момент е ведвага след банята, тъй като роговият слой е по-податлив към усвояване на продукта. Необходимо е да подберем крема според типа на кожата си:
 • Ако е мазна, по-подходящи са флуидните (по-течни) текстури. В тях овлажняващите съставки са в по-голямо количество от мазните.
 • Ако е суха, е необходимо да се снабдим с крем, в който мазните частици са повече от овлажняващите.
Всички дами, любителки на модните покупки , качествената козметика и парфюмерия, са "Добре дошли!" в онлайн-бутиците за красота, мода и стил 

  comments powered by Disqus

  Translate

  Популярни

  2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign