Пчелният мед е полезен за здравето и красотата

Пчелният мед, освен своя прекрасен вкус ни носи и красота, и здраве. Много са приложенията му, които ни правят здрави и красиви. С богатото си съдържание на фруктоза, глюкоза и малтоза, той позволява фиксирането на водните молекули върху повърхността на кожата и така подхранва влажността й, като в същото време създава една естествена бариера срещу външните "агресори". Калцият, магнезият и витамините, които предоставя, го правят идеален помощник на сухия, изтощен епидермис, той като го подхранва в дълбочина. Медът, освен че е прекрасно козметично средство, също така се оказва и едно универсално лекарство.

Медът за свежест на кожата...

Обогатен от пчелите с ензими, медът стимулира обновяването на клетките и се бори с окисляването им. Освен това, той е чудесен природен продукт за пилинг, той като успешно остранява мъртвите клетки.
Медът съдържа отокол 20% вода, 75% захар и голямо разнообразие от минерали, витамини и олигоелементи, които дори в малка доза са изключително благоприятни за красотата и здравето ни.

Ето и няколко полезни козметични рецепти, които може да приготвите у дома:Употреба на пчелните продукти

Пчелният мед се използва при зарастване на рани и сериозни изгаряния. В козметиката той може да бъде употребен в чисто състояние за маска на лицето, за възстановяващ масаж на тялото или върху косата, смесен с лимонов сок. Най-подходящ за козметични процедури е течният мед от акация и латинка.


Пчелното млечице е богато на аминокиселини, витамини и олигоелементи. То влиза в състава на много продукти против бръчки, тъй като действа стимулиращо на уморената кожа и води до лифтинг-ефект. Високото му съдържание на витамин В5 го прави ценен елемент от състава на лосионите за коса.

Прополисът се препоръчва за суха и много чувствителна кожа, той като създава противовъзпалителен и предпазен слой върху нея.

Пчелният восък се употребява като емулгатор за кремове и лосиони, както и за червила.


Пчелният прашец тонизира епидермиса.
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign