Когато искаме до сложим край на връзката ни

Женският инстинкт Ви подсказва, че той не е подходящият за Вас, но нямате достатъчно сили да прекъснете отношенията си с него. Ето няколко съвети, които ще Ви направят по-решителна и уверена в действията си.

Не отлагайте

Намирате безброй причини, за да не проведете "важния" разговор - мисълта, че ще останете сама Ви ужасява, чувствате се виновна, че Вие слагате край на дългогодишна връзка, страхувате се, че никога няма да откриете подходиящия човек. Колебаете се дали да му кажете, че сте разочарована от напразните му обещания за щастлив съвместен живот. Опасявате се, че ще се разкайвате за постъпката си. Освен всичко това приятелите Ви убеждават, че на Вашите години не е лесно да започнете нова връзка. Според психолозите вземането на подобно решение е трудно и болезнено. Ако вътрешн сте убедена, че постъпвате правилно - нямате причина да не го направите. Наясно сте, че това не е човекът, с когото искате да прекарате остатъка от живота си, така че не бива да си губите взаимно времето. Опитайте се да видите нещата в перспектива - представете си как се събуждате до партньора си след две или три години или как прекарвате вечерите си заедно. Харесва ли Ви това, което виждате? Ако отговорът е "не", кажете "край"!

Не го лъжете


При дългогодишна връзка някои жени поддържат само приятелски, но не и интимни отношения с партньора си. Въпреки, че не го обичат, не правят нищо, за да променят положението си. Развитото им майчинско чувство ги кара да изпитват отговорност към него и от съжаление не го напуска. Други измислят куп причини, за да не се срещат - проблеми в работата, в семейството и т.н. Според специалистите, когато прецените, че моментът е настъпил, е по-добре да кажете на партньора си истината в очите. Обяснете му защо така сте решили. По време на разговора не се отдавайте на спомени, не изтъквайте положителните му черти, защото ще подхраните надеждите му, че може да поправи "грешките" си.

Не се изкушавайте


Подновяването дори за кратко на отношенията Ви е крачка назад, така че не се поддавайте на предложенията му да започнете отначало. Не се изкушавайте и от приказки като "Вече съм друг човек, можеш да ми се довериш". Дори само от време на време да се виждате, той може да го приеме за примирение от Ваша страна и да не Ви повярва, че действително можете без него. Според Вас кое е по-болезнено - да отсечете с брадва или да режете с нож? Със сигурност второто, така че ако сте взели решение, не отстъпвайте от позициите си. А как да сте сигурна, че не сте направили грешк? Психолозие съветват: когато усетите липсата на партньора си, преценете дали действително имате нужда от конкретния човек или само от сигурност и човешо присъствие. Ако е второто, значи няма грешка.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign