Идея за аранжировка на масата в 'морски' стил

Ако искате да впечатлите очаквани гости или просто да зарадвате любимите си хора с нестандартна аранжировка на трапезата, почерпете вдъхновение от идеята, която Ви представяме днес.
Декорацията на трапезата в 'морски' стил винаги носи особена свежест и чудесно настроение.
Главното условие, за да аранжирате масата в този стил е да спазите цветовата гама, а това никак не е трудно. Багрите, на които трябва да обърнете внимание са бяло и всички нюанси на синьото.

Интересно решение е да използвате, вместо покривка, малки бели каренца с подходящи сини мотиви. Разположете ги така, че да са индивидуални за всеки гост и оставете половината от плата да виси свободно от масата.

В прозрачни стъклени съдове можете да сложите мидички, речни бели камъчета, сини кристали или декоративни топченца, дори и фини златни мъниста.
В аранжировката, която видяхте на снимката в началото, са използвани сухи клончета, поставени в малко количества вода, които са свързани с бяло-син шнур. Идеята на автора е дизайнът да напомни на рибарска 'ограда', разположена в морето. Към клончетата са привързани анасонови цветове, а на въженцето, между всеки две двойки клонки, са прикрепени с щипки листченца, указващи местата на гостите.

Не подценявайте красотата на едноцветната посуда, ако сте избрали да декорирате масата си в 'морски' стил. Тук употребата на богато изрисувани плата и чинии не е удачен избор. Заложете на гладък порцелан в наситено тъмно- или пък в небесно синьо.
Направете 'пръстени' за салфетките от копчета, облечени в плат. Отново с бели и сини шарки, разбира се. :)

За да продължите закачката с етикетчетата, сложете такива и на чашите на всеки гост. Прикрепете ги с дървени малки щипки.

Чашите за чай или кафе изберете в бял порцелан, а ако имате възможност, снабдете се с такива, изрисувани с 'морски' орнаменти - риби, чайки, вълни...

Подгответе торбички-изненада, в които можете да сложите бонбонки или вкусни бисквити за акомпанимент към чая или кафето.

Воала!comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign