Топ моделите на 90-те - Неустоима женственост и бляскав шик

Наскоро в страницата ни във Facebook бе засегната темата за 'андроидната' външност на съвременните модели... По повод тази дискусия е и днешната статия. Носталгията по женствените фотомодели и манекенки от 80-те и 90-те години очевидно не е обхванала само нас. Именно по това време супермоделите бяха същински музи, образец на подражание, дори идеал.

Линда Еванджелиста, Стефани Сиймур, Кристи Търлингтън, Паулина Порижкова, Хелена Кристенсен, Синди Крауфорд, Татяна Патиц... всяка от тях е уникална, забележителна, невероятно съблазнителна и сексапилна - истинска жена!

Демонстрирайки тоалетите на модни дизайнери, хубавиците на 90-те, не просто показваха облеклата, подобно безжизнен манекен, а тъкмо напротив - с харизматичността си те създаваха една малка вселена и допълваха по неповторим начин облечената дреха. При това го правеха така, че ние, захласнатите зрителки, да пожелаем да бъдем като тях - маниери, походка, стайлинг, дори начинът, по който се усмихваха...

За огромно съжаление в света на модата се наложи еталон за 'красота', който няма нищо общо с пищността и настроението, което носеха 80-те и 90-те години. Съвременните манекенки са като клонирани. Лицата им са лишени от харизма, обаяние, чувство... Те се движат по подиума с тънките си крачета, подобно роботи, представящи актуалните дрехи за сезона. Да... разбираме, че очевидно целта е вниманието да бъде фокусирано върху дрехата, но съгласете се, че една рокля е много по-впечатляваща, когато е облечена от красива, възхитителна жена, отколкото, когато виси на закачалка например.
За щастие запазените фотографии от миналото могат поне за малко да ни върнат онова усещане за мода, за женственост и красота от миналото. Предлагаме ви да ги разгледаме заедно:


Синди Крауфорд

 Надя Ауерман и Кристи Търлингтън

Надя Ауерман


Карен Мулдер

Стефани Сиймур

Татяна Патиц

 Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън

 Синди и Клаудия

Хелена Кристенсен

Кристи, Надя, Синди, Стефани и Клаудия

Линда, Синди, Наоми, Ясмин

 Паулина Порижкова

Стефани, Синди, Татяна, Кристи, Наоми

Кристи Търлингтън


Ясмин Гаури
И едно емблематично видео:

Хоп! И още едно ;)


A коя е Вашата любимка?
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign