Гримът: Следвайте своя сезон


В зависимост от нашия тен, очи и коса ние принадлежим към конкретен сезон от годината, с който е желателно да се съобразяваме, подбирайки гардероба и палитрата на макияжа си. Не го ли направим, ще пропуснем шанса да изглеждаме наистина великолепно. Както и да се чувстваме така...

Родоначалник на естетичната колороскопия, тоест на цветовия анализ на човешкото излъчване, е швейцарският художник Йоханес Итен. Професор във ваймарския Баухаус - прочутата немска школа за архитектура и приложни изкуства, той лансира през 1920 година тезата, че всеки индивид е в хармония с определени цветове, подчертаващи самоличността му. Това става по време на негов курс, когато Итен позволява на студентите да рисуват с палитра по техен избор. Час по-късно всички произведения се подреждат на пода, без да са подписани.
Итен оглежда една от картините и без никакво колебание я връчва на нейния автор. Прави същото и с всички останали. След което обяснява, че между физическите характеристики на даден човек и палитрата, която той предпочита, съществува много тясна връзка.
В наши дни на естетическата колороскопия се гледа като на метод за откриване на цветовете, подходящи за всяка от нас, основан на принципа, че ако не сме в хармония с дрехите и грима си, неминуемо ще станем жертва на негативни емоции и мисли. Защото това, което преживяваме вътре в себе си, се отразява като огледало от нашата външност.

Жената Пролет

Лицето Ви има деликатни черти и почти прозрачна кожа - също като природата, която се възражда след дълга зима. Колкото до очите Ви, техният цвят е променлив.

Гардероб
Всички нежни тоналности - приглушено розово, прасковено, чайна роза, фъстъчено, лилаво, синьо, подчертават излъчването Ви. Същото правят кораловото и бежовото. Избягвайте обаче да носите бордо, лимонено жълто, тъмносиньо, сиво и "категорични" цветове: бяло и черно, които не се "връзват" с изящните Ви черти.

Ранна Пролет

Вашият тен е светъл, с оттенък на слонова кост или праскова. Цветът на косата Ви варира от бебешко до венецианско русо, златисто или медено - това са и нюансите боя, на които можете да "разчитате" за перфектната си визия. Ирисите Ви са сини, светлосини, сиво-сини, бледозелени или лешникови.

Грим: Привлечете светлината към очите си с помощта на сенки в пастелни тоналности, които Ви отиват най-много. Оцветявайте устните с кафеникаво-розово или златисто-розово червило. Ружът пък трябва да е с цвят на сьомга, за да не контрастира с деликатния Ви тен.

Късна Пролет

Имате светла или матова кожа, често напръскана с лунички. Косата Ви е светлокестенява, със златисти или рижи оттенъци. От родителите си сте наследили стоманеносиви, зелени, кафяви или пъстри ириси.

Грим: Ориентирайте се към ярки цветове, които ще разкрият пред света динамичната Ви натура. Най-подходящи за Вас са керемидените и топли розови червила, оранжавеещият руж, сенките с максимално естествен ефект: светлобежово, сивкаво-кафяво, матово кафяво, пъпешово.

Жената Лято

Имате миловидно, "детско" лице, което остарява много бавно. държите на естественото излъчване.

Гардероб
Трябва да включва нюанси, които изглеждат като избледнели на слънцето и правят тена Ви сияен - бежово-розово, синкаво-розово, малина, фуксия, деним, тюркоаз, лагуна. През зимата предпочитайте виолетовото, сребристо-сивото и черното. Откажете се от дрехи в жълто, ярко червено, жълто-зелено и бяло.

Ранно Лято

Лицето Ви е с розовееща и много нежна кожа, а очите сиво-сини, лешникови, зелени, сини. Харесвате, и то много, своята платинена, руса, светлоруса, светлокестенява или посребрена от годините коса.

Грим: За да не "убива" тена Ви, от него се иска да е пределно дискретен и лек. Ще разхубавите устните си със светлорозово, кафеникаво-розово, ярко червено или малиново червило. Върху бузите нанасяйте нежно розов или бежово-розов руж, а клепачите подчертавайте с прозрачни сиво-сини, лилави или розови сенки.

Късно Лято

Вашата нежна кожа в комбинация с тъмнокестенявата, червеникава или пепеливо кестенява коса не оставя никого равнодушен. Впечатлявате с ирисите си: сини, зелени, лешникови, сиви.

Грим: Няма да сбъркате, ако заложите на студената тоналност, най-вече нa безбройните нюанси на синьото. Патладжаненото и розовото ще стоят чудесно върху устните и скулите Ви, понеже са в състояние да неутрализират леко жълтеникавия оттенък на Вашия епидермис. Що се отнася до погледа, направете го още по-магнетичен, като използвате сенки в сиво, кафеникаво-сиво, наситено синьо, каки и златно.

Жената Есен

Косата Ви с цвят на пламък или есенна гора прави силно впечатление на противоположния пол, а очите Ви - изпъстрени със златисти точици, покоряват всички сърца.

Гардероб
Създадени сякаш специално за Вас, цветовете, които символизират есента, привличат светлината към лицето Ви. Става въпрос за златистото, шоколадовото, жълто-кафявото, бронза и какито, способни да придадат по-голяма индивидуалност на Вашето излъчване. Откажете се от сивото, ярко синьото, черното и от крещящи оттенъци като бонбонено розово или цикламено. Както и от бялото.

Ранна Есен

Тенът Ви е златист, с цвят на слонова кост или прасковен, възможно е да имате и лунички. От своя страна светло-кестенявата, рижа или червеникава коса със златисти отблясъци привлича вниманието към Вашите зелени, златисто-кафяви или сини очи.

Грим: Най-много Ви отиват червила в кайсиево, коралово, златисто-кафяво и керемидено. Подчертавайте безупречния си тен с руж в розово-оранжево или медено, а очите - със сенки в златисто, шоколадово, бронзово, каки, тюркоаз, пепеливо.

Късна Есен

Радвате се на прасковен или златист тен, косата Ви е от тъмно- до светлорижа или пък с цвят на махагон. Имате тъмнокафяви, зелени, лешникови ириси.

Грим: Червило в топли керемидени нюанси, кафеникаво-розов руж, сенки в златисто-кафяво.

Жената Зима

Притежавате силен характер и знаете как да извлечете максимална полза от своите черни, сини или кафяви очи. Що се отнася до изразителното Ви лице - то понася всякакви експерименти.

Гардероб
Изборът, който трябва да направите, е по посока на ярките и синкави тоналности, придаващи по-голяма свежест на тена. Дрехите в морскосиньо, фуксия, леденосиньо, воднистозелено, сребристо-розово Ви правят неотразима. Прекрасно Ви стоят бялото, черното, златистото. Избягвайте кайсиевото, горчичено жълтото, светлосивото.

Ранна Зима

Кожата на лицето Ви е светла или матово бежова, косата - кестенява или много тъмна, очите - черни или с цвят на лешник.

Грим: Устните Ви трябва да изглеждат естествено, а за целта се спрете на прозрачен блясък в розово или малиново. За да бъдат скулите Ви в хармония с червилото, използвайте руж в розово или фуксия. Клепачите си оцветявайте в наситено сиво, тъмносиньо, бледо розово или виолетово.

Късна Зима

Розовеещ и много нежен, тенът Ви напомня този на статуйките от майсенски порцелан. Гордеете се с пищната си черна или тъмнокестенява коса, а Вашите тъмносини, сиво-сини или сиво-зелени очи не се забравят.

Грим: Розово или фуксия върху устните и скулите, антрацит, перлено сиво, небесносиньо или лилаво - върху горните и долните клепачи.

Кой от годишните сезони си ти? Определи своя цветотип - подробна информацияcomments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign