Идеалните женски ръце

Наред с лицето, ръцете са единствената част от тялото, която постоянно е пред погледа на околните. Те понасят стоически студа, горещината, повишената влажност на въздуха, извършват безброй дейности... Нищо чудно, че ако ги пренебрегваме, ще изглеждат зле и много по-категорично от лицето ще издават истинската ни възраст. Не позволявайте да се стига дотам!

По-честа хидратация

В горната част на дланите има много малки мастни жлези и такива липсват изобщо в долната. Всичко това означава, че кожата на ръцете ни, която не може да се възползва от защитата дори на съвсем тънък хидролипиден слой, се изсушава прекалено бързо, още повече, че понася и последстията от честото триене и измиване. Ако не искате да игуби еластичността си, налага се да разчитате на хидратиращите кремове, които не само възпрепятстват изпаряването на влагата, но имат и омекотяващ ефект, компенсиращ недостига на себум. Не чакайте обаче ръцете Ви да загрубеят и да се напукат, за да вземете мерки, а ги мажете многократно с крем - не само сутирн след душа и вечер, за да се регенерира епидермисът, но и след всяко миене, препоръчват дерматолозите.


По въпроса за ноктите

Недоброто им състояние веднага привлича вниманието към несъвършенствата на ръцете и, обратното - ако ноктите ни са перфектни, те карат околните да забравят за няколкото петна или бръчици. За да изглеждат добре поддържани, всяка вечер мажете кожичките им с бадемово масло и леко ги изтиквайте назад. Така няма да се налага да ги режете - една процедура, която травмира нокътната плочка. Полирайте повърхността им, за да изчезнат вълнообразните набраздявания, а за да не пожълтяват, два пъти седмично ги масажирайте с лимонов сок или с кашица от равни части кислородна вода и сода за хляб.


Маникюрът

Много от нас грешат по отношение на формата на ноктите си. Така например не бива да ги изостряме прекалено много, когато ги пилим, за да не изглеждат пръстите ни по-къси, отколкото са. При положение, че освен къси, те са и дебели, не можем да си позволим нокти, оформени по права линия - нещо, което се препоръчва на фините и изящни пръсти.
Най-добрият вариант си остава лекото заобляне, защото отива на повечето жени.
Що се отнася до цвета на лака, има много начини да разхубавим ръцете си с неговата помощ. Щом те са зачервени, трябва да се откажем от лилавите и алените тоналности и да предпочетем бодото или кафявото. Пожълтелите от цигарите пръсти могат да бъдат камуфлирани с бежово-розов лак, но не и със студени оттенъци като виолетово, цикламено или малиново. Ръцете с изпъкнали сини вени само ще спечелят, ако ноктите им бъдат оцветени в наситени перлени нюанси, едновременно весели и дискретни.


Защита от UV лъчите

Едно от най-големите преимущества на кремовете за ръце е в това, че ни предпазват и от слънчевите лъчи, които предизвикват образуването на грозни и състаряващи пигментни петна. За да са наистина ефикасни, те трябва да съдържат филтър с минимален индекс, равен на 15. Ако издайническите петна вече са се появили, използвайте кремове с плодови киселини и правете по-често пилинг. В случай, че положението е наистина е критично, обърнете се за помощ към лазера. Пулсиращата му светлина третира едновременно петната, кръвоносните съдове и повърхността на кожата, като я стимулира да произвежда повече колаген. След подобна терапия епидермисът се подмладява, а изпъкналите под него вени се скриват.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign