10 Идеи за ефектен грим по случай Вси Светии

Ако все пак сте решили днес да празнувате Вси Светии или поне да се гримирате-маскирате по интересен начин, но все още не  сте се вдъхновили от нищо, отделете време да разгледате следващите ни предложения:

1. Стандартен опушен грим в лилаво.
Акцентът тук са белите декоративни кристали, залепени с козметично лепило под едното око и над веждата.

2. Черна очна линия, 'покрита' с тъмно-червена и бледо-сребриста блестящи очни линии. Изкуствените мигли са почти задължителни.
Под очите са залепени декоративни прозрачни кристали, а във външния ъгъл на едното, с помощта на мек бял молив и черен водоустойчив, са нарисувани тройка аса.

3. Този е един от най-лесните начини за 'страшно' гримиране - върху горния и долния клепач се нанасят черни сенки и молив, които се покриват със сенки в тъмно-червено.
Червилото - бордо, краищата на устните, подсилени с черен молив.

4. Почти бял фон дьо тен върху лицето в съчетание със сребрити брокатени сенки, върху които са залепени разноцветни кристали и пайети. Изкуствени мигли, разбира се, и червило в нюанс тъмна вишна.

5. Този грим можете да направите в предпочитана от вас ярка цветова гама, единственото "условие" е да използвате водоустойчив черен молив или очна линия писец, за да нарисувате в края на едното си око крило на пеперуда. Не е трудно, опитайте!

6. Подобен на предния грим, но тук са използвани сенки в цветовете на дъгата; крилото на пеперудата е направено със сенки и лилав молив и е украсено с разноцветни кристали.

7. Този грим е изключително ефектен, тъй като изглежда свежо, макар и по странен начин :)
За да го направите ще ви трябва автобронзант, блестящи кафеви и бронзови сенки, както и златисти перли, с които да придадете този отблясък на лицето си.
Върху клепачите нанесете мек молив в златисто, очертайте с черен молив и залепете  екстравагантни изкуствени мигли.
На устните - червило в ярко розово.

8. Ето тук ще трябва да извадите 'боичките' :))
Ще Ви трябва бяла пудра, най-светлия фон дьо тен, който можете да намерите и бели сенки, с които да покриете цялото си лице. Ако нямате черно червило, нанесете някакъв гланц, покрийте устните си с черен молив и отново нанесете гланц.
На едното око залепете изкуствени мигли върху горния клепач, а на другото - върху долния. Нарисувайте 'бодливи трънаци' с помощта на черен водоустойчив молив или очна линия.

9. "Основата" е като при предния грим, но тук и устните са оцветени в бяло.
Нанесете щедро черни сенки и молив върху очите, а 'напръсканият' ефект се получава, като мацкате със спиралата си по кожата.

10. Продължаваме с 'бялата основа', но тук ще се наложи да използвате мек червен молив или червило, с които да покриете горната част от лицето си - използвайте широка четка за рисуване. Нанесете черни сенки и молив върху горните клепачи и залепете изкуствени мигли (ще Ви трябват два чифта) върху долните и горните мигли.

Ако все още не сте се 'омузили', погледнете ТУК и ТУК

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign