Новият български моден бренд NULLA by Kesic Petrushevski представя България на Седмицата на модата в Скопие

Новата българска модна марка представи България на Седмицата на модата в Скопие, Македония. Дизайнерите от NULLA Йелена Кесич и Боян Петрушевски ще участват като специални гости на 22 октомври и ще покажат колекция „Полет 0”. Включени са 22 силуета от прости геометрични форми, които са доразвити чрез сложни детайли, вдъхновени от оригами и реализирани с прехлупване и напластяване.

В тази колекция NULLA залага на линии, изсечени в пространството; силуети, които постоянно се менят, в крехък баланс между движение и форма, подвижност и статичност. Използваните материи са памук, естествена коприна, шифон с авторски десен, ръчно изработено плисе и ръчно багрена коприна. Цветовете, на които залага тандемът Кесич – Петрушевски са бяло, черно и нюанси на сивото.


NULLA е нов български лейбъл и дебютира у нас в края на септември тази година с ревюто Now Unlimited на последното 5-то събитие от поредицата London Dress Code, като представи интерпретация на тенденциите в модата през нулевото десетилетие.

Седмицата на модата в Скопие (FWSK) се организира от „Модна Недела Корпорация“ за четвърти път и тази година ще продължи от 19 до
27 октомври. В рамките на шест дни почитателите на модата ще могат да се запонзаят с колекциите есен-зима 2011/2012 на македонските дизайнери Никола Ефтимов, Кокев&Кадриу, Ненад Секирарски, Елена Лука, Роберт Ивановски, Олгица Георгиева, Александра Митковска, Ведрана Панева, Мая Кикириткова, Искра Джокич, Катерина Попева, D.U.M.A., Nelli, модните марки OVS и Penti, както и студентите от Европейския университет в Скопие.

Новото в тазгодишното издание „Модна есен-зима 2011/2012 в Скопие” е проектът „Моден бизнес”, спонсориран от Пелистерка. Той има за цел да подпомогне сътрудничеството между македонски дизайнери и някои от най-успешните дами от сферата на бизнеса и изкуството в страната. В програмата на 27 октомври е отбелязан Денят на Австрия и включва ревю на Callisti и изложба на модния фотограф Михаел Дюр.


NULLA by Kesic Petrushevski
Модният лейбъл NULLA (www.nulla.eu) е резултат от сътрудничеството между дизайнерите Йелена Кесич и Боян Петрушевски. Името на марката произлиза от латинското nullus, което буквално означава „нито едно“. Нулевото облекло е пресъздадено от най-простите геометрични форми. То не идва от конкретно място, време или традиция, а носи същността на безвременен стил. Целта е намиране на функцията в най-предизвикателните й форми и създаване на изтънчени съвременни, класически и унисекс дрехи за смели индивиди.

Седмицата на модата в Скопие (FWSK)
За втора поредна година официален партньор на FWSK (www.fashionweeks.mk) е Max Factor. Прическите ще бъдат дело на Jungle Fever, ще се включат и обувките „Баргала“ и марката за чорапогащници „Пенти“. В ревютата ще участват манекени на модните агенции „Подиум“, „Mоделс Ин“ и „Maк Moделс“.

Медийни партньори на модната фиеста са македонските ТВ Алфа, АБ канал, Радио Антена 5; списанията Unique, Not for Men, Playboy, Вечер, Комплетна, Таа, Теа, Life Magazine, Красота & Здраве, Styling, както и kadevecer, Mnogoo.mk, Urbantime.com.mk, Плус Инфо, Кайгана, Каrmакаsha, Wannabe Magazine.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign